Τρίτη, Ιουνίου 19, 2007

Αποχή από τις Δίκες

Αποχή από τις Δίκες

(αναδημοσίευση από τη «Φωνή της Ροδόπης»)

18.6.2007

  • Διαμαρτυρία του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης
  • Αιτία η κατάσταση στο χώρο της Δικαιοσύνης

Με ομόφωνη απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης οι δικηγόροι μέλη του απέχουν από τα καθήκοντα τους. Για την διαμαρτυρία αυτή ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε πως “ο Δικηγορικός Σύλλογος συντάσσεται με την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών γιατί πιστεύουμε ότι η κατάσταση στη Δικαιοσύνη έφτασε στο απροχώρητο”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί σύλλογοι ανά την Ελλάδα συνταχθήκαν με το σύλλογο της Αθηνάς γιατί η ιδία κατάσταση επικρατεί και στις περιοχές τους. “Ο Άρειος Πάγος με την παρούσα ηγεσία έχει τα δικά του προβλήματα, δεν υπάρχει η παραμικρή έννοια διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων στη Δικαιοσύνη και αυτό μας οδήγησε στη σημερινή απόφαση” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πεταλωτής, ο οποίος πρόσθεσε πως “παρά τις κατά καιρούς κινητοποιήσεις διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα εξαιτίας των επιλογών της ηγεσίας του Αρείου Πάγου που λειτουργεί με καθαρά κομματικά κριτήρια”.

“Θα πρέπει να υπάρξει αντικειμενικότητα και αμεροληψία στην απονομή της Δικαιοσύνης”, τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, πράγμα το οποίο δεν υπάρχει εξαιτίας της λειτουργίας της κορυφής που διαχέεται και στη βάση με τα γνωστά αποτελέσματα.

Απόδειξη της λειτουργίας της Δικαιοσύνης και της συμπεριφοράς των ανωτάτων δικαστών είναι η προκλητική έκδοση απόφασης για τους συμβασιούχους με τηλεφωνική συνεννόηση των δικαστών. “Πρωτόγνωρη διαδικασία που ξεχείλισε το ποτήρι” πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Πεταλωτής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τριήμερη Προειδοποιητική αποχή 18, 19, 20 Ιουνίου 2007

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ΑΠΕΧΟΥΜΕ από τα καθήκοντα μας διότι

1. Η Δικαιοσύνη καθυστερεί σε βαθμό αρνησιδικίας και όχι μονό στο τόπο μας.

2. Η αντοχή του πολίτη δοκιμάζεται καθημερινά στα δικαστήρια.

3. Το ίδιο το Κράτος χάνει πολύτιμα έσοδα από αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, η αγανάκτηση μας μεγεθύνεται, η ανοχή μας εξαντλείται.

Ειδικότερα

Α) Το Ειρηνοδικείο Κομοτηνής υπολειτουργεί ελλείψει προσωπικού και σε λίγο δεν θα καθίσταται δυνατή η εκδίκαση των υποθέσεων λόγω απόσπασης της μοναδικής γραμματέως.

Β) Το Ειρηνοδικείο Σαππών τελεί υπό κατάργηση

Γ) Το Πρωτοδικείο η Εισαγγελία πρωτοδικών Ροδόπης ,το Εφετείο και η Εισαγγελία Εφετών Θράκης έχουν αμεσοτάτη ανάγκη στελέχωσης από υπαλλήλους και λειτουργούν οριακά και χάριν της υπερπροσπάθειας των λιγοστών υπηρετούντων υπαλλήλων. Στο Εφετείο Θράκης απαραίτητη και επιτακτική είναι όχι μόνο η πραγματική κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των δικαστικών λειτουργών, αλλά και η αύξηση τους κατά δυο έως τριών θέσεων Εφετών.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο και Εφετείο Κομοτηνής παρότι έχουν ικανοποιητική στελέχωση υπαλλήλων πάσχουν από έλλειψη δικαστικών λειτουργών. Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο απαιτείται οπωσδήποτε η κάλυψη των κενών θέσεων παρέδρων, ενώ στο Διοικητικό Εφετείο απόλυτα απαραίτητη και επιτακτική είναι η δημιουργία δεύτερου τμήματος (ακυρωτικού) με την αύξηση κατά μιας έως τριών θέσεων Εφετών.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ

Τα φαινόμενα διαφθοράς της Δικαιοσύνης που είναι αποτέλεσμα και αυτής της δυσάρεστης κατάστασης

Ειδικότερα καταγγέλλουμε την τελευταία μεθόδευση της πλειονοψηφίας του Αρείου Πάγου που εκδηλώθηκε με την πρωτόγνωρη στα δικαστικά χρονικά μεταστροφή της νομολογίας του στη πρόσφατη (11-6-2007) απόφαση του για τους συμβασιούχους και πριν ακόμη συμπληρώσει έτος η προηγουμένη απόλυτα ομόφωνη απόφαση του (18/2006) υπέρ των συμβασιούχων

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Τα αυτονόητα για την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης

ΖΗΤΟΥΜΕ

Την κατάθεση του νομοσχεδίου για την εθελουσία έξοδο και τη σχολή δικαστών, την άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: