Κυριακή, Αυγούστου 26, 2007

Δηλώσεις στη «Θρακική Αγορά»

(αναδημοσίευση από τη «Θρακική Αγορά»)

25.8.2007

"Το ΠΑΣΟΚ έχει πρωταρχικό παράγοντα τον άνθρωπο, ο κόσμος της Ροδόπης χρειάζεται μια ανατροπή", τονίζει στην "Θρακική Αγορά" ο υποψήφιος βουλευτής

Δεν αιφνιδιάστηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη Γιώργος Πεταλωτής με την πρόωρη προκήρυξη εκλογών στις 16 Σεπτέμβρη από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Εξάλλου, ο ίδιος είχε ήδη ξεκινήσει περιοδείες και επαφές με τους κατοίκους της Ροδόπης ακόμη και στους πιο απομακρυσμένους οικισμούς από τις αρχές του καλοκαιριού.

Ερωτηθείς από την "Θ.Α" ποιο είναι το σχόλιό του για τα πολιτιστικά τεκταινόμενα, όπως προδιαγράφονται αυτή τη στιγμή, ο Γιώργος Πεταλωτής μας είπε: “Μετά από ένα χρόνο περίπου έντονης προεκλογικής παραφιλολογίας από την κυβέρνηση, γεγονός που είναι τελείως εξωθεσμικό από έναν πρωθυπουργό ο οποίος ήθελε να εμφανιστεί ως θεσμικός, έχουμε μια αιφνιδιαστική προκήρυξη πρόωρων εκλογών με ένα λόγο που επικαλέστηκε η κυβέρνηση, ο οποίος ομολογεί την ανικανότητά της να κυβερνήσει τη χώρα. Η ΝΔ επικαλείται ότι επιθυμεί την διάλυση της βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών γιατί πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ομολογία ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν μπόρεσε να λειτουργήσει στοιχειωδώς σταθεροποιητικά και αναπτυξιακά σε επίπεδο οικονομίας. Από κει και πέρα πιστεύω ότι το θέμα είναι πλέον στο ΠΑΣΟΚ το οποίο οφείλει να αναδείξει αυτό που ομολογεί όλος ο ελληνικός λαός, δηλαδή την φοβερή οικονομική δυσπραγία, την ανεργία, την εξαθλίωση των αγροτών και να πείσει τους έλληνες ψηφοφόρους να εμπιστευτούν και πάλι το ΠΑΣΟΚ γιατί και οι πολίτες της Ροδόπης βιώνουν εδώ και πολλά χρόνια την κυβερνητική αδράνεια”.

Σε τοπικό επίπεδο ο Γιώργος Πεταλωτής επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο με το οποίο “θα μπορέσουμε να πείσουμε τον πολίτη της Ροδόπης να το εμπιστευτεί με την ψήφο του”. Αλλά και στο ερώτημα αν είναι έτοιμο το ΠΑΣΟΚ τοπικά, απάντησε “το ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη μέσα από τη λειτουργία του αλλά και οι υποψήφιοι βουλευτές έχουν αναπτύξει μια τέτοια δράση αναδεικνύοντας γενικότερα προβλήματα αλλά και ειδικότερα προβλήματα στη Ροδόπη και βέβαια αντικειμενικός στόχος είναι να αναδειχθεί πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ ώστε να έχει 2 έδρες στο νομό, κάτι που είναι πολύ εφικτό”.

Πάντως για το Γιώργο Πεταλωτή οι περιοδείες του εδώ και πολύ καιρό στη Ροδόπη ανέδειξαν ως κύρια προβλήματα την ανεργία και την ακρίβεια, προβλήματα που τα βιώνει κάθε ελληνική οικογένεια. Στόχος του υποψήφιου βουλευτή Ροδόπης και γενικότερα του ΠΑΣΟΚ είναι “να δοθούν πειστικές λύσεις στα προβλήματα του έλληνα πολίτη, ελπίδα και αισιοδοξία στον ψηφοφόρο της Ροδόπης. Πιστεύω ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να μας εμπιστευτεί ο κόσμος, ο οποίος χρειάζεται μια ανατροπή” τόνισε. Ενώ σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες που έχει θέσει για την περιοχή, σημείωσε “νομίζω ότι ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει σαν πρώτη προτεραιότητα να δει τα προβλήματα σε ένα πολιτικό πλαίσιο, έτσι όπως ακριβώς πρέπει να βλέπει ένας πολιτικός, γιατί βλέπω ότι υπάρχει ένα έλλειμμα σ’ αυτό το επίπεδο, ένα έλλειμμα το οποίο πρέπει να αναπληρώσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Επιτέλους πρέπει να δούμε τα προβλήματα ως πολιτικά προβλήματα και να δούμε τις λύσεις όχι μόνο με ευχολόγια αλλά μέσα σε ένα γενικότερο πολιτικό πλαίσιο, σε ένα πλαίσιο ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει πρωταρχικό παράγοντα τον άνθρωπο”. Τέλος, το σύνθημα του Γιώργου Πεταλωτή όχι μόνο για την προεκλογική περίοδο αλλά και μετά το πέρας της, είναι “Όλα για τη Ροδόπη”!

Δεν υπάρχουν σχόλια: