Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2008

Δήλωση για Πυρηνικό Εργοστάσιο

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας Θεσσαλονίκη, έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με την πυρηνική περικύκλωση της περιοχής μας, η οποία και δημοσιεύθηκε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας (Δευτέρα 21-1-2008):

“Διαφωνώ κατηγορηματικά στην περικύκλωση της περιοχής μας από πυρηνικούς σταθμούς, όχι μόνο με βάση την Αρχή της Προφύλαξης αλλά και για λόγους αρχής. Δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται οι πυρηνικοί σταθμοί σαν μια εύκολη ενεργειακή «σημαία ευκαιρίας».

Ανησυχώ ταυτόχρονα για την απουσία στρατηγικής σχετικά με την ενεργειακή επάρκεια της χώρας μας και την αδυναμία της να διαδραματίσει πειστικά πρωταγωνιστικό ρόλο και στο θέμα αυτό στην γεωγραφική μας γειτονιά.

Οφείλουμε πριν φτάσουμε και να συζητούμε ακόμα για πυρηνική ενέργεια, να έχουμε εξαντλήσει κάθε περιθώριο χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Πρέπει να βασανιστούμε όλοι σε πολιτικό, κοινωνικό και επιστημονικό πεδίο υπέρ του στόχου της ενεργειακής επάρκειας από περιβαλλοντικά φιλικές πηγές σε προσιτό κόστος. Και αυτό δεν είναι ουτοπία. Κατηγορηματικά λοιπόν όχι σε πυρηνικές περιπέτειες και εκτός της διάστασης των διακρατικών επαφών προσβλέπω και στην ανάπτυξη αποτελεσματικού κοινωνικού κινήματος εναντίον τέτοιων επιλογών από τους γείτονές μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: