Παρασκευή, Φεβρουαρίου 08, 2008

Ερώτηση για το φυσικό αέριο

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, αναφορικά με την πρόσφατη διακοπή τροφοδοσίας φυσικού αερίου από την Τουρκία.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Μεγάλη ανησυχία προκάλεσαν δημοσιεύματα περί διακοπής παροχής φυσικού αερίου από τον πρόσφατα και πανηγυρικά εγκαινιασθέντα στον Έβρο αγωγό από την Τουρκία.

Σε μια εποχή παγκόσμιου προβληματισμού για το είδος και τη σταθερότητα ενεργειακής τροφοδοσίας και επάρκειας αλλά και ιδιαίτερου τοπικά ενδιαφέροντος για την πολιτική σημασία του αγωγού η οποία περιλαμβάνει την ειλικρινή ελληνοτουρκική συνεργασία και την παρακίνηση των νοικοκυριών να επιλέξουν το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση, τέτοια γεγονότα δημιουργούν εύλογες απορίες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Διεκόπη, για πόσο διάστημα και για ποιους λόγους η παροχή φυσικού αερίου μέσω του ελληνοτουρκικού αγωγού;

2. Ποιες συνέπειες έχει ή θα έχει στο μέλλον η για οποιαδήποτε λόγους ενδεχόμενη διακοπή ροής φυσικού αερίου από τον ελληνοτουρκικό αγωγό; Ποιες οι συνέπειες για τα νοικοκυριά και τα δημόσια καταστήματα όταν μελλοντικά επιλέξουν χρήση φυσικού αερίου;

3. Με ποιο τρόπο διασφαλίζεται η απρόσκοπτη ροή φυσικού αερίου είτε σε επίπεδο νομικό είτε σε επίπεδο πολιτικό και διακρατικό και τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση για ακόμη μεγαλύτερη διασφάλισή της»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: