Τετάρτη, Απριλίου 02, 2008

Ερώτηση για τη δίωξη κατά του Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, μαζί με άλλους 66 Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, με θέμα την απαράδεκτη δίωξη κατά του Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος για απόψεις που εξέφρασε σε συνέντευξή του, γεγονός που παραπέμπει ευθέως σε εποχές μη ομαλού κοινοβουλευτικού βίου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

========================================================

ΘΕΜΑ: Απαράδεκτη δίωξη κατά του Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

Κύριε Υπουργέ,

Χάθηκε το μέτρο! Η σημερινή δίωξη κατά του Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος για απόψεις που εξέφρασε σε συνέντευξή του, παραπέμπει ευθέως σε εποχές μη ομαλού κοινοβουλευτικού βίου.

Η αδύναμη και πολιτικά ασταθής κυβέρνηση της Ν.Δ. αποκαλύπτει καθημερινά τον πραγματικό εαυτό της, επιστρέφοντας στο αλησμόνητο παρελθόν της παράταξης της δεξιάς.

Η κυβέρνηση ποινικοποιεί καθημερινά τον συνδικαλισμό και μεθοδεύει με σκληρό τρόπο την φίμωση των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων, των δικαστικών λειτουργών κ.λπ., μη αντέχοντας την παραμικρή κριτική. Η κυβέρνηση ποινικοποιεί τελικά την πολιτική ζωή του τόπου.

Αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της Ν.Δ. ο εκφοβισμός του ελληνικού λαού μέσω δικαστικών και πειθαρχικών διώξεων.

Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης κλιμακώνονται μέσω ενός μικρού αριθμού δικαστικών λειτουργών, που προωθούν τις πολιτικές επιλογές και πρακτικές της. Το ίδιο έγινε και με τη σημερινή δίωξη του Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Ο εγνωσμένης ανεξαρτησίας δικαστικός λειτουργός κ. Σανιδάς έδρασε και πάλι με εντολή βέβαια – και πάντοτε – της κυβέρνησης Καραμανλή. Επαναλαμβάνουμε: Χάθηκε το μέτρο, στη χώρα που γεννήθηκε. Η κυβέρνηση αποθρασύνεται καθημερινά και ολισθαίνει επικίνδυνα.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο Υπουργός

1) Γιατί η κυβέρνηση επιδεικνύει έλλειψη σεβασμού στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα έκφρασης των συλλογικών οργάνων και στο δικαίωμα άσκησης κριτικής;

2) Γιατί συνεχίζει η κυβέρνηση τις παρεμβάσεις της στη δικαιοσύνη, παραβιάζοντας κατάφωρα το Σύνταγμα;

3) Θα σταματήσει η κυβέρνηση να μεθοδεύει διώξεις σε βάρος των εκπροσώπων των εργαζομένων και των δικαστικών λειτουργών;

Δεν υπάρχουν σχόλια: