Δευτέρα, Μαΐου 05, 2008

Ερώτηση για το Τάγμα Εθνοφυλακής Σαπών

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής καταθέτει στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, με θέμα την επικείμενη κατάργηση του Τάγματος Εθνοφυλακής Σαπών. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΘΕΜΑ: «ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ ΣΑΠΩΝ»

Η τοπική κοινωνία του δήμου Σαπών στο Νομό Ροδόπης έχει αναστατωθεί μετά από περιστατικά που οδηγούν στο συμπέρασμα περί αδιαφορίας της Κυβέρνησης και υποβάθμισης του ρόλου της περιοχής. Ένα από αυτά είναι η πληροφόρηση που έχει δημοσιοποιηθεί ότι, εν κρυπτώ, υπογείως και αιφνιδιαστικά, μεθοδεύτηκε η κατάργηση του Τάγματος Εθνοφυλακής Σαπών που λειτουργεί εδώ και 60 χρόνια στην εξαιρετικά ευαίσθητη, από κάθε άποψη, ευρύτερη περιοχή.

Το κλείσιμο και η υποβάθμιση υπηρεσιών, δομών, οργανισμών κλπ. σε περιοχές με τα ιδιαίτερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά του δήμου Σαπών είναι βέβαιο ότι υποβαθμίζουν την κοινωνική και οικονομική τους προοπτική. Υπενθυμίζεται το αίτημα δημιουργίας μόνιμης στρατιωτικής μονάδας στις Σάπες, το οποίο, υπό το φως της επικείμενης κατάργησης του τάγματος εθνοφυλακής, απομακρύνεται οριστικά αφού η λογική της Κυβέρνησης φαίνεται να είναι συγκεντρωτική και όχι αποκεντρωτική.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

· Ποια τύχη σχεδιάζει για το Τάγμα Εθνοφυλακής Σαπών

· Εάν πρόκειται να καταργηθεί, ποιοι λόγοι υπαγορεύουν τέτοια απόφαση που λαμβάνεται ερήμην της τοπικής κοινωνίας των Σαπών και εις βάρος των τοπικών συμφερόντων

· Ειδικότερα, εάν σκοπεύει να αναβαθμίσει το Τάγμα Εθνοφυλακής Σαπών και να το στελεχώσει με επιπλέον προσωπικό

· Σκοπεύει η Κυβέρνηση να δημιουργήσει στρατιωτική μονάδα στην περιοχή των Σαπών;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: