Τρίτη, Ιουνίου 17, 2008

Εισήγηση στην ημερίδα με θέμα "Οδική Ασφάλεια"

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως υπευθύνου του τομέα Δημόσιας Τάξης του ΚΤΕ Εσωτερικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αλλά και εξαιτίας της σημασίας που δίνει στο εθνικό θέμα των τροχαίων ατυχημάτων, θα είναι εισηγητής στην ημερίδα του Τομέα Επιστημόνων του ΠΑΣΟΚ με θέμα «Οδική ασφάλεια. Πολιτικές για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Ιουνίου στο κτίριο του ΤΕΕ (Καραγεώργη Σερβίας 4, Αθήνα).

Στην ημερίδα θα εκτεθούν σκέψεις και προτάσεις για τις εφαρμοστέες πολιτικές με σκοπό την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του Τομέα Επιστημόνων του ΠΑΣΟΚ και το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας έχουν ως εξής:

ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΟΛΩΜΟΥ 39 4ος όροφος ΤΗΛ:2103800835 2103801598 FAX:2103807345 Κάθε χρόνο στη χώρα μας, ένα χωριό χάνεται στην άσφαλτο και μια πόλη καταλήγει στο νοσοκομείο από τα 15.000 τροχαία ατυχήματα με τους 1600 νεκρούς και τους 2000 τραυματίες περίπου. Το πλήγμα για την Ελληνική Οικογένεια πρωτίστως και για την εθνική οικονομία δευτερευόντως είναι μεγάλο και συνεχές. Η κατάσταση δεν φαίνεται να βελτιώνεται, τουλάχιστον σύμφωνα με τους στόχους και τις δυνατότητες βελτίωσης που υπάρχουν. Το Θέμα "Οδική Ασφάλεια" είναι θέμα εθνικό και αφορά όλους μας. Σκέψεις και προτάσεις για τις εφαρμοστέες πολιτικές με σκοπό την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων θα εκτεθούν σε Ημερίδα του Τομέα Επιστημόνων του ΠΑΣΟΚ, στην οποία σας καλούμε να λάβετε μέρος, στις 19 Ιουνίου 2008, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Καραγεώργη Σερβίας 4 - Αθήνα), στις 5.30 το απόγευμα

ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΑΣΟΚ

ΗΜΕΡΙΔΑ

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, 5:30 μμ

Θέμα: Οδική ασφάλεια. Πολιτικές για την μείωση

των τροχαίων ατυχημάτων

----------

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ: Ντίνος Ρόβλιας, Βουλευτής Καρδίτσας, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνος Τομέα Επιστημόνων

ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Ο άνθρωπος

Εισηγητές:

1. Φίλιππος Καρλής, χειρουργός, Αναπληρωτής Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Ασκληπιείου Βούλας.

2. Γιώργος Παπακωνσταντής, διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου, Επιστημονικός Συνεργάτης ΤΕΙ Κρήτης για τις πολιτικές ασφάλειας, πρ. Ανώτατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας.

3. Γιώργος Πεταλωτής, Βουλευτής Ροδόπης, υπεύθυνος τομέα Δημόσιας Τάξης του ΚΤΕ Εσωτερικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

4. Νίκος Σηφουνάκης, Βουλευτής Λέσβου, Πολιτικός Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών.

5. Άρης Σταθάκης, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Ν.Δ.

Συντονιστής: Νίκος Τσάδαρης, δημοσιογράφος.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Ο δρόμος και το όχημα

Εισηγητές:

1. Ιαβέρης, οδηγός αγώνων.

2. Νότης Παρασκευόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος, Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

3. Νίκος Ποριώτης, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ – Συγκοινωνιολόγος.

4. Χάρης Τσιόκας, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Εισηγητής του ΚΤΕ Μεταφορών και Επικοινωνιών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

5. Γιάννης Χανδάνος, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.

Συντονιστής: Ηρακλής Δρούλιας, Πολιτικός Μηχανικός, Γενικός Γραμματέας ΤΕΕ.

(Ακολουθούν τοποθετήσεις – συζήτηση)

Συμπεράσματα: Καθηγητής Γιάννης Μανιάτης, Βουλευτής Αργολίδας, Εισηγητής του ΚΤΕ ΥΠΕΧΩΔΕ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: