Δευτέρα, Ιουλίου 14, 2008

Επίσκεψη Βασίλη Έξαρχου

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, μαζί με κλιμάκιο της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, συνόδευσε το συνάδελφό του Βουλευτή Λάρισας Βασίλη Έξαρχο, υπεύθυνο του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ στην επίσκεψή του στο Νομό Ροδόπης για να ενημερωθεί για τα τοπικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου και να καταθέσει την άποψη του ΠΑΣΟΚ.

Αρχικά συναντήθηκαν με τον πρόεδρο των παράκτιων αλιέων του Φαναρίου, κ. Διαμαντάκη Γιάννη και ενημερώθηκαν για το μείζον ζήτημα των ζημιών τους λόγω του φυτοπλαγκτού και την αδιαφορία της Κυβέρνησης να τους αποζημιώσει. Η τοποθέτηση του αρμόδιου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για τον πρωτογενή τομέα ήταν κατηγορηματικά υπέρ της διεκδίκησης αποζημιώσεων από την Ε.Ε., όπως άλλωστε και προβλέπεται. Τέλος, υπήρξε δέσμευση ότι το πρόβλημά τους θα επαναφέρει στην Ε.Ε. ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αρναουτάκης Σταύρος.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Δήμο Ιάσμου όπου και συναντήθηκαν με τον δήμαρχο κ. Αμούτζα και το δημοτικό συμβούλιο. Εκεί, σε έναν τυπικό Δήμο με αγροτική πληθυσμιακή βάση, τους παρουσιάσθηκαν τα τοπικά ζητήματα και τα προβλήματα των αγροτών και ιδιαίτερα των νέων. Σε αυτά προτάθηκαν λύσεις από την αγροτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και υπογραμμίσθηκε η υψηλότατη προτεραιότητα του κόμματος για την Περιφέρεια και την οικονομία της υπαίθρου.

Έπειτα, το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε στη Νομαρχία Ροδόπης με τους αντινομάρχες Ροδόπης όπου και συζήτησαν εμπεριστατωμένα τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα στο Νομό Ροδόπης, εστιάζοντας στο ζήτημα της περικοπής επιδομάτων των καπνοπαραγωγών και των απαραίτητων υποδομών εξυπηρέτησης της αγροτικής οικονομίας και κτηνοτροφίας.

Τέλος, η επίσκεψη του κ. Έξαρχου ολοκληρώθηκε με συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: