Δευτέρα, Οκτωβρίου 06, 2008

Ερώτηση για το Νοσοκομείο Κομοτηνής

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, σκοπεύοντας να συζητηθεί το θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής, κατέθεσε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα την εγκατάλειψη του Νοσοκομείου Κομοτηνής όπως εμφανίζεται στην υποστελέχωσή του και το κτιριακό του πρόβλημα.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: «ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ»

Η Κομοτηνή, έδρα Ευρωπαϊκής Περιφέρειας, αντιμετωπίζει τη γενικευμένη κυβερνητική αδιαφορία όσον αφορά το Νοσοκομείο της. Κατευνάζει την Κοινή Γνώμη με τη θολή εξαγγελία της κατασκευής του απαραίτητου νέου Νοσοκομείου ενώ αδιαφορεί χαρακτηριστικά για την υποστελέχωσή του.

Ειδικά για το θέμα της έλλειψης προσωπικού του Νοσοκομείου είναι ενδεικτικά της κατάστασης η καθυστέρηση θέσπισης νέου Οργανισμού Προσωπικού, η χαρακτηριστική έλλειψη προσωπικού και τα εξοντωτικά, παράλογα ωράρια των εργαζομένων στις βάρδιες, η κατάχρηση της απασχόλησης δοκίμων εργαζομένων απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (Stage). Το κλίμα αυτό επιδεινώθηκε με την αμφισβητούμενης νομιμότητας πρόσφατη μετάταξη νοσηλευτριών ΤΕ του Νοσοκομείου σε διοικητικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

Ο φάκελος αναμόρφωσης του παλαιού Οργανισμού του Νοσοκομείου (1986) απεστάλη ήδη προς έγκριση στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και το θέμα βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια δέσμευση για την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

1. Πότε θα ανανεωθεί ο Οργανισμός του Νοσοκομείου Κομοτηνής και αν υπάρχει συγκεκριμένος προγραμματισμός αποκατάστασης των ελλείψεων τακτικού προσωπικού που αντιμετωπίζει

2. Ποιο είναι το λεπτομερές χρονοδιάγραμμα κατασκευής και παράδοσης του νέου Νοσοκομείου και αν και πού έχουν δεσμευθεί οι απαραίτητοι πόροι

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: