Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2009

Δήλωση για τη λωρίδα της Γάζας

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής έκανε την ακόλουθη δήλωση για τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία στη λωρίδα της Γάζας:

Από την ακριτική Ροδόπη αθροίζω κι εγώ τη φωνή μου ενάντια στην συνέχιση της άσκοπης και δυσανάλογης χρήσης βίας από το Ισραήλ εναντίον των απροστάτευτων Παλαιστίνιων της λωρίδας της Γάζας. Ζητώ την άμεση κατάπαυση του πυρός, να σταματήσουν άμεσα όλες οι εχθροπραξίες, να υπάρξει εκεχειρία. Η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας πρέπει να είναι απρόσκοπτη και γενναία.

Αν και η έλευση του νέου χρόνου θα έπρεπε να διαχέει παντού μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο σε όλο τον κόσμο, άναυδος ο ελληνικός λαός και όλη η υφήλιος παρακολουθούν το διεθνή κυνισμό και την ωμή βία να εκτελούν βιολογικά, κοινωνικά και ψυχολογικά τον φίλο Παλαιστινιακό λαό, να υπονομεύουν την προοπτική δίκαιης επίλυσης ενός από τα δυσκολότερα διεθνή προβλήματα.

Ο ελληνικός λαός, έμπρακτα αρωγός παλιότερα στις δύσκολες στιγμές και των Παλαιστίνιων και των Εβραίων, ενώνει σήμερα τη φωνή του με όλους τους ανθρώπους που εκφράζουν σε όλο τον κόσμο την διαμαρτυρία, την απελπισία και την οργή τους για αυτήν την αιματοχυσία.

Το κράτος του Ισραήλ, κατά πρώτο λόγο, οφείλει να ακούσει αυτό το μήνυμα και να σταματήσει την επέμβασή του που θέτει σε κίνδυνο όλη την περιοχή. Οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι λύση δεν μπορεί να υπάρξει με τον εκβιασμό της στρατιωτικής ισχύος. Ο μόνος βιώσιμος δρόμος είναι η δημιουργία μέσα από ειλικρινή διάλογο ενός ανεξάρτητου, αξιοπρεπούς και ασφαλούς κράτους της Παλαιστίνης δίπλα σε ένα ανεξάρτητο, αξιοπρεπές και ασφαλές κράτος του Ισραήλ. Η Διεθνής Κοινότητα οφείλει επιτέλους να τοποθετηθεί και να δράσει για την άμεση παύση των επιχειρήσεων και την διασφάλιση των διαδικασιών προσέγγισης των δύο πλευρών. Η Χαμάς οφείλει να περιορίσει τις ενέργειες που προσφέρουν αφορμές για την επικράτηση ακραίων τρομοκρατικών πολιτικών στο Ισραήλ.

Πέραν των διπλωματικών ζητημάτων και της πολεμικής συγκυρίας, μόνιμη μέριμνα όλων μας πρέπει να είναι η ανακούφιση των χειμαζόμενων Παλαιστίνιων, που στριμώχνονται ανυπεράσπιστοι, αδικημένοι και ταλαιπωρημένοι στη λωρίδα της Γάζας, και η με κάθε τρόπο διευκόλυνσή τους να ζουν ανθρώπινα και πολιτισμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: