Πέμπτη, Ιανουαρίου 22, 2009

Ερώτηση για το κανάλι της Βουλής

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Αδυναμία λήψης του καναλιού της Βουλής στο Νομό Ροδόπης παρά τις θετικές Κυβερνητικές διαβεβαιώσεις»

Με την Υ/ΙΒ/102/24-12-2008 απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών στην 11035/4-12-2008 ερώτησή μου για το πρόβλημα της μη λήψης του καναλιού της Βουλής στη Ροδόπη, παρά τις σχετικές προσπάθειες των αρμόδιων υπηρεσιών της Βουλής και τις οχλήσεις του Κοινοβουλίου στους αρμόδιους υπουργούς και την ΕΡΤ, ενημερωνόμαστε επιπλέον για τις «καλές προθέσεις» και τη συμφωνία του Υπουργείου Εσωτερικών για το αίτημα αυτό των κατοίκων του Ν. Ροδόπης. Διαβεβαιώνει ο κ. Υπουργός δε ότι στη μελλοντική διάθεση συχνοτήτων κατά τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεοπτική ευρυεκπομπή θα διατεθούν στο κανάλι της Βουλής οι απαραίτητες συχνότητες (ΚΥΑ 21161/20.8.2008, ΦΕΚ 1680 Β).

Δυστυχώς στην πράξη, οι πολίτες του Νομού Ροδόπης παραμένουν χαρακτηριστικά με την υποψία ότι αντιμετωπίζονται ως Β’ κατηγορίας πολίτες. Στην έδρα Ευρωπαϊκής Περιφέρειας, εν έτει 2009, δεν μπορούν τέτοιες διαβεβαιώσεις να τους καθησυχάσουν διότι απλά η επικείμενη μελλοντική διάθεση συχνοτήτων από το κράτος δε σημαίνει κάποια αποκατάσταση του προβλήματος που ΤΩΡΑ αφορά επιλεκτικά ΜΟΝΟ αυτούς και κάποιους άλλους ακριτικούς νομούς, αλλά απλά ρυθμίζει συνολικά για όλους τους έλληνες πολίτες το πρόβλημα, πράγμα αυτονόητο.

Επίσης, η αρμόδια ΕΡΤ μάλλον παραπλανά τον Υπουργό Εσωτερικών διότι στον πίνακα «Παρούσα Συνολική Εικόνα του Καναλιού της Βουλής» με τον οποίο στην απάντηση αποτυπώνεται η τρέχουσα προσωρινή «επίλυση» του θέματος, περιλαμβάνεται η πληροφορία ότι για την Κομοτηνή και στη συχνότητα «25» λειτουργεί πομπός εκπομπής ισχύος 10 W. Αρκεί να πειραματιστεί κάποιος στο σπίτι του με την συσκευή του ώστε να συνειδητοποιήσει ότι ακόμα και αν ευσταθεί η πληροφορία, δεν λαμβάνεται κανένα σήμα από το Κανάλι της Βουλής.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ εκ νέου ο κ. Υπουργός

1. Γιατί δεν αντιμετωπίζεται από την ΕΡΤ ΑΕ με τη δέουσα ευαισθησία και επιμέλεια η διασφάλιση μετάδοσης του προγράμματος του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής στο Νομό Ροδόπης;

2. Με ποια άμεσα μέτρα σκοπεύει να επιταχύνει την επίλυση του προβλήματος της μη μετάδοσης, παρά τον ισχυρισμό περί λειτουργίας πομπού εκπομπής 10 W που δήθεν εξυπηρετεί την περιοχή της Κομοτηνής;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: