Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2009

Ερώτηση για απαγωγή Πακιστανών

Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Θέμα: Με παρεμβάσεις της κυβέρνησης προς τη δικαιοσύνη επιχειρείται συγκάλυψη του σκανδάλου της απαγωγής των Πακιστανών.

Κύριε Υπουργέ,

Τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και οι πρώην Υπουργοί Δημόσιας Τάξης κ.κ. Γ. Βουλγαράκης και Βύρων Πολύδωρας είχαν διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό ότι ουδέποτε συνετελέσθη η απαγωγή των Πακιστανών τον Ιούλιο του 2005.

Την 13-9-2007 στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ δημοσιεύτηκε αποκαλυπτική μαρτυρία συνταξιούχου αξιωματικού της ΕΛΑΣ που υπηρετούσε στην ΕΥΠ και δήλωσε ότι συμμετείχε ο ίδιος στην επιχείρηση της απαγωγής, παράνομης κράτησης και παράνομης ανάκρισης 13 Πακιστανών τον Ιούλιο του 2005. Κατονόμασε μάλιστα ο ανωτέρω και συναδέλφους του που υπηρετούσαν τότε στην Γ’ Διεύθυνση Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ, οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση. Σύμφωνα με την μαρτυρία του ανωτέρω στην επιχείρηση των απαγωγών ήταν παρόντες 8 αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, αλλά και απλοί αστυνομικοί, οι Πακιστανοί οδηγήθηκαν στη βάση της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή, στην επιχείρηση συμμετείχε και φωτογράφος της ΕΥΠ, υπήρχαν συνεχείς πιέσεις να μην αποκαλυφθεί η υπόθεση και ότι εάν κληθεί από τις δικαστικές αρχές, όλα αυτά θα τα καταθέσει.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα την 2-10-2007 ο νομικός εκπρόσωπος των απαχθέντων, Δικηγόρος κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης, κατέθεσε γραπτό αίτημα στο 4ο ανακριτικό γραφείο του Πρωτοδικείου Αθηνών για κλήση προς κατάθεση του συγκεκριμένου, ως άνω, μάρτυρα που συμμετείχε στην επιχείρηση, του οποίου ανέφερε το ονοματεπώνυμο και την ιδιότητά του, όπως και άλλων αξιωματικών που συμμετείχαν, των οποίων επίσης ανέφερε τα στοιχεία.

Παρά το ότι, σύμφωνα με το αναλυτικό δημοσίευμα και το γραπτό αίτημα, οι πιο πάνω μάρτυρες προτίθενται να επιβεβαιώσουν τις απαγωγές, ουδέποτε αυτοί εκλήθησαν να καταθέσουν, παρότι πέρασαν 16 μήνες από τις αποκαλύψεις αυτές και παρότι οι ανωτέρω είναι βασικοί και κρίσιμοι μάρτυρες για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, που αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη λειτουργία τελικά του πολιτεύματος στη χώρα μας.

Είναι προφανές ότι με κυβερνητικές παρεμβάσεις προς τη δικαιοσύνη συνεχίζεται η συγκάλυψη του σκανδάλου της απαγωγής των Πακιστανών. Τέτοιες παρεμβάσεις άλλωστε είναι συνήθεις και συνεχείς για υποθέσεις και σκάνδαλα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα κυβερνητικά στελέχη. Εν προκειμένω βέβαια υπάρχει ένας ακόμη σοβαρός λόγος για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις και την απόκρυψη της αλήθειας: εάν καταθέσουν οι ως άνω μάρτυρες θα διαψευσθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και θα αποδειχθεί ή ότι έλεγε ψέματα ή ότι δεν είναι σε θέση να ελέγξει τι γίνεται μέσα στη κυβέρνησή του και στο κράτος.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Ποια είναι η πορεία της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης της απαγωγής των Πακιστανών και γιατί δεν έχει καταθέσει ακόμα ο ως άνω κρίσιμος μάρτυρας που επιβεβαιώνει τις απαγωγές, καθώς και οι λοιποί αναφερόμενοι στο ως άνω αίτημα του Δικηγόρου των απαχθέντων.

Αθήνα 28-1-2009

Οι Βουλευτές

ΡΟΒΛΙΑΣ ΝΤΙΝΟΣ

ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΝΤΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΡΕΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΣΚΡΑΦΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΑΧΜΕΤ

ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: