Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2009

Ερώτηση για επίδομα εκπαιδευτικών

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ

1. ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

2. ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Εμπαιγμός των εκπαιδευτικών για το επίδομα των 176 Ευρώ»

Όντας συνηθισμένοι οι εκπαιδευτικοί, ανάμεσα σε πολλές άλλες επαγγελματικές τάξεις, από την αθέτηση υποσχέσεων της Κυβέρνησης απέναντί τους, δεν εκπλήσσονται που δεν τους έχει ακόμη χορηγηθεί η ειδική μηνιαία παροχή των 176 ευρώ (άρθρο 14 του Νόμου 3016/2002), την οποία απολαμβάνει μεγάλο μέρος του λοιπού δημόσιου τομέα. Η κοινή λογική και οι όροι για τη χορήγηση εξ αρχής του επιδόματος αυτού σε κάποιους δημόσιους υπαλλήλους, καθιστούν αυτονόητη και απολύτως δίκαιη την επέκτασή του και στον κλάδο των εκπαιδευτικών. Αυτό αναγνωρίστηκε και δικαστικά και μάλιστα τελεσίδικα (959/2008 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης) και αναδρομικά (από 1ης Ιανουαρίου 2002).

Δυστυχώς, αντί η Κυβέρνηση να συμμορφωθεί με τις αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τον κόσμο των εκπαιδευτικών αλλά και να επιδείξει το αναγκαίο πνεύμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης, δεδομένων και των δεσμεύσεών της ως Ν.Δ., εξακολουθεί να κωλυσιεργεί και να αναστατώνει τον κλάδο με νομικίστικα τεχνάσματα που την εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Συγκεκριμένα, το Δημόσιο άσκησε αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης, ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ), πρακτική που ειδικά σήμερα, φανερώνει για μία ακόμη φορά πόσο απροετοίμαστη, πόσο ανώριμη και πόσο ακατάλληλη είναι η διακυβέρνηση της χώρας.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί αν έστω και την ύστατη ώρα προτίθενται να λάβουν τη γενναία απόφαση παραίτησης του Δημοσίου από την αίτηση αναίρεσης ενώπιον του ΣτΕ και απόδοσης σε όλους ανεξαιρέτως τους εκπαιδευτικούς του επιδόματος των 176 Ευρώ (άρθρο 14 του Νόμου 3016/2002), αναδρομικά από 1-1-2002.

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: