Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2009

Επίσκεψη στον Υφυπ. Ανάπτυξης, κ. Μπούγα

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, στα πλαίσια της προσπάθειάς του να συμβάλλει στην έξοδο από την τελμάτωση της αναπτυξιακής πορείας της Ροδόπης, επισκέφθηκε τον αρμόδιο Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Μπούγα.

Ο κ. Πεταλωτής του έθεσε ζητήματα της αρμοδιότητάς του, σημαντικά και καθοριστικά για το μέλλον της περιοχής μας, στα οποία υπάρχει μεγάλη στασιμότητα.

Επί μακρόν συζήτησαν θέματα ερήμωσης της Βιομηχανικής Περιοχής Κομοτηνής με επακόλουθη συνέπεια την μεγάλη ανεργία, προβλήματα των μεταποιητικών επιχειρήσεων, πορείας δανειοδότησης μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, επιδότησης του κόστους ανεργίας, χωροθέτησης πάρκων αιολικής ενέργειας, ζητημάτων του προγραμματιζόμενου εμπορευματικού σταθμού Ιάσμου.

Επίσης, λόγω αρμοδιότητας του Υφυπουργού, ο κ. Πεταλωτής εξέφρασε την πάγια και πλήρη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας σε εξορυκτικές δραστηριότητες, όπως του χρυσού, που θέτουν σε κίνδυνο το περιβάλλον και τη ζωή του ανθρώπου, αναλύοντας τους λόγους που επιβάλλουν αυτήν την αντίθεση.

Τέλος, ζήτησε να αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες, ώστε να υπάρχουν δημόσιες και παραγωγικές επενδύσεις στη Ροδόπη και τη Θράκη συνολικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: