Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2009

Ερώτηση για παλαιό Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής

Ερώτηση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης Γιώργου Πεταλωτή προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Πολιτισμού για την εγκατάλειψη του παλιού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνή και την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ

1. ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

2. ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: «Εγκατάλειψη παλιού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής»

Από το Δεκέμβριο του 2003 όλες οι Δικαστικές Υπηρεσίες της Κομοτηνής μεταφέρθηκαν στο νέο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής, με αποτέλεσμα να απονέμεται η Δικαιοσύνη στην Κομοτηνή σε ένα από τα πιο σύγχρονα, λειτουργικά και καλαίσθητα κτίρια της Ελλάδας.

Το παλιό Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής, ίσως το πιο ιστορικό κτίριο της πόλης (έδρα της πρώτης Διοίκησης στη Θράκη) έχει κηρυχθεί διατηρητέο, όμως είναι θλιβερό το γεγονός της εγκατάλειψής του. Ένα σημαντικό αρχιτεκτονικά και ιστορικά κτίριο έχει αφεθεί στην φθορά του χρόνου, στην είσοδο μάλιστα του πολυσύχναστου νέου κτιρίου των Δικαστηρίων, προκαλώντας απογοήτευση, αγανάκτηση και θλίψη, προφανώς όχι μόνο για αισθητικούς λόγους.

Επειδή είναι καθήκον μιας σύγχρονης πολιτισμένης κοινωνίας να αξιοποιεί και τουλάχιστον να διατηρεί ευπρεπισμένα τέτοια ξεχωριστά δείγματα πολιτιστικού και ιστορικού πλούτου, που χαρακτήρισαν όλη τη σύγχρονη ιστορία πόλεων όπως η Κομοτηνή και εξυπηρέτησαν τη δημόσια ζωή, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Γιατί εμφανίζει τόσο άθλια εικόνα το παλιό Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής;

2. Ποια άμεσα μέτρα σκοπεύει να λάβει η Κυβέρνηση για τον ευπρεπισμό και τη στοιχειώδη συντήρησή του, αφού κινδυνεύει συνεχώς από τη φθορά;

3. Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός μόνιμης αξιοποίησής του και αν ναι τι προβλέπει και γιατί δεν ενεργοποιείται;

Δεν υπάρχουν σχόλια: