Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2009

Αναφορά για ψηφίσματα διαμαρτυρίας του Δ.Σ. Σαπών

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά, υποστηρίζοντας τα δύο ψηφίσματα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σαπών της 28ης Ιανουαρίου, με τα οποία ο Δήμος Σαπών αιτείται με πολύ εμπεριστατωμένο τρόπο να μην κλείσει το υποκατάστημα του ΟΤΕ στις Σάπες και να μην αποδυναμωθεί κι άλλο το Αστυνομικό Τμήμα Σαπών. Ας σημειωθεί ότι η αναφορά αποτελεί εργαλείο κοινοβουλευτικού ελέγχου με το οποίο διαβιβάζονται από τη Βουλή προς την Κυβέρνηση απ’ ευθείας παράπονα ή αιτήματα πολιτών ή φορέων για να απαντηθούν εντός 25 ημερών από τον αρμόδιο Υπουργό. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι έχουν προηγηθεί σχετικές ερωτήσεις του Γιώργου Πεταλωτή.

Το πλήρες κείμενο των δύο ψηφισμάτων έχει ως εξής:

1.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΠΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Στις Σάπες σήμερα 28/1/2009 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του προς την Πολιτεία για την εφαρμογή μιας νέας κατάστασης πραγμάτων που έχει σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΟΤΕ στην έδρα του Δήμου μας, εκδίδοντας το ακόλουθο ψήφισμα διαμαρτυρίας:

«Με απογοήτευση και αγανάκτηση για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε την υποβάθμιση του τόπου μας. Έχουμε παρατηρήσει όλοι με λύπη το κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΟΤΕ στις Σάπες. Το συγκεκριμένο υποκατάστημα υπάρχει και λειτουργεί από αρκετές δεκαετίες στο Δήμο μας και θεωρείται απαραίτητη η ύπαρξη του για την εξυπηρέτηση του μεγάλου πληθυσμού του Δήμου μας μετά και την συνένωση Δήμων και Κοινοτήτων σύμφωνα με το Ν. 2539/97 (Σχέδιο Καποδίστριας).Η περιοχή μας είναι πολυπολιτισμική, έχει πολλές ιδιαιτερότητες, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και ως εκ τούτου πρέπει να έχει την στήριξη της πολιτείας και όχι την απαξίωση της. Ο πληθυσμός της αποτελείται από Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και παλιννοστούντες ομογενείς ποντίους. Δεν είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι κάτοικοι να μετακινούνται για την εξυπηρέτηση τους σε άλλα καταστήματα του ΟΤΕ (το πλησιέστερο απέχει 30 χιλιόμετρα). 0 Δήμος Σαπών έχει προσελκύσει επενδύσεις από διάφορες βιομηχανίες που ήδη λειτουργούν .Στα πλαίσια των επενδύσεων αυτών είναι απαραίτητη η λειτουργία του υποκαταστήματος του ΟΤΕ. Συνοψίζοντας λοιπόν, αναφέρουμε ότι ο Δήμος μας ο οποίος είναι το κέντρο και η έδρα μιας μεγάλης περιοχής χρειάζεται απαραίτητα όλους τους φορείς και υπηρεσίες στην έδρα του και εν προκειμένω τη λειτουργία του υποκαταστήματος του ΟΤΕ που είναι απαραίτητη για την απρόσκοπτη ανάπτυξη του τόπου και των κατοίκων της.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΠΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΑΠΩΝ

ΠΙΛΙΛΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΥΓΕΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

2.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΠΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Στις Σάπες σήμερα 28/1/2009 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του προς την Πολιτεία για την υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών η οποία επιχειρείται με την μετακίνηση του προσωπικού του προς την Αστυνομική Δ/νση Ροδόπης και σε άλλα τμήματα και έχει σαν αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του δικού μας Αστυνομικού Τμήματος και άμεση και δυσμενή συνέπεια την δυσκολία στην ομαλή και αποτελεσματική τήρηση της τάξης. Για το σκοπό αυτό εκδίδει το ακόλουθο ψήφισμα διαμαρτυρίας :

«Με απογοήτευση και αγανάκτηση για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε την υποβάθμιση του τόπου μας. Έχουμε παρατηρήσει όλοι με λύπη την υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών με την μετακίνηση προσωπικού του. Θεωρούμε ότι το Αστυνομικό Τμήμα Σαπών πρέπει να λειτουργεί πολυδύναμο και αυτάρκες στο Δήμο μας για να επιτυγχάνεται η ομαλή και αποτελεσματική τήρηση της τάξης λόγω του μεγάλου πληθυσμού του Δήμου μας μετά και την συνένωση Δήμων και Κοινοτήτων σύμφωνα με το Ν. 2539/97 (Σχέδιο Καποδίστριας). Η περιοχή μας είναι πολυπολιτισμική, έχει πολλές ιδιαιτερότητες, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και ως εκ τούτου πρέπει να έχει την στήριξη της πολιτείας και όχι την απαξίωση της. Ο πληθυσμός της αποτελείται από Χριστιανούς Μουσουλμάνους και παλιννοστούντες ομογενείς ποντίους. Συνοψίζοντας λοιπόν, αναφέρουμε ότι ο Δήμος μας ο οποίος είναι το κέντρο και η έδρα μιας μεγάλης περιοχής χρειάζεται απαραίτητα όλους τους φορείς και υπηρεσίες στην έδρα του και εν προκειμένω την απρόσκοπτη λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών με όλο του το προσωπικό παρόν και όχι την απαξίωση του, για την ομαλή ανάπτυξη του τόπου και των κατοίκων της».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΠΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΑΠΩΝ

ΠΙΛΙΛΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΥΓΕΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: