Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2009

Ερώτηση για την "Εθνική Ασφαλιστική"

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ

ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

1. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Η εταιρεία «ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α.» έχει μια μακρόχρονη συνεχή ιστορία πλέον των εκατό ετών. Έχει 45 καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα, 5.500 συνεργάτες δικτύου και απασχολεί 1.100 μόνιμους υπαλλήλους. Η ανωτέρω ασφαλιστική εταιρεία συνεχίζει να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού κύρους και έχει καταξιωθεί στην ασφαλιστική αγορά.

Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας κατά το προηγούμενο διάστημα αποφάσισε να προχωρήσει στην πώληση της εταιρείας, αλλά ένεκα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και την αρνητική διεθνή οικονομική συγκυρία δεν υλοποιήθηκε το ξεπούλημά της. Εν συνεχεία, με άλλη απόφαση της Διοίκησης της Ε.Τ.Ε., η οποία είναι και ο μοναδικός μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής, η Διοίκηση της εταιρείας προχωρά στο κλείσιμο όλων των περιφερειακών υποκαταστημάτων, μεταξύ των οποίων και του νομού Ροδόπης, με πρόσχημα τη μείωση των λειτουργικών της εξόδων.

Η παραπάνω απόφαση για συρρίκνωση της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι ζημιογόνος και καταστροφική για την εταιρεία και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους υπαλλήλους και συνεργάτες του νομού Ροδόπης, αλλά και των υποκαταστημάτων της υπόλοιπης χώρας. Ακόμη, το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Κομοτηνή αποδυναμώνει περισσότερο την οικονομική ζωή της ακριτικής πόλης (έδρας μάλιστα Ευρωπαϊκής Περιφέρειας και διοικητικό κέντρο της περιοχής) και ταλαιπωρεί τους ασφαλισμένους στην εταιρεία. Ανησυχεί επίσης και το ευρύ κοινό συρρικνώνοντας την προσφορά φερέγγυων και ποιοτικών ασφαλιστικών επιλογών του.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

1. Σκοπεύουν να προβούν και αν ναι σε ποιες ενέργειες, ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Ασφαλιστικής στο νομό Ροδόπης, αλλά και των υπολοίπων περιφερειακών υποκαταστημάτων της;

2. Αναγνωρίζει η Κυβέρνηση ότι τυχόν κλείσιμο του υποκαταστήματος τής Εθνικής Ασφαλιστικής στην Κομοτηνή θα έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομική ζωή της περιοχής και θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους ασφαλισμένους;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: