Τετάρτη, Απριλίου 29, 2009

Δήλωση για Πρωτομαγιά έτους 2009

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, για τη φετινή Πρωτομαγιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Θυμόμαστε σήμερα ξανά το απόλυτα επίκαιρο μήνυμα της θυσίας των εργαζομένων που σε όλο τον κόσμο φρόντισαν, με το αίμα και τους αγώνες τους, να κατακτήσουν οι σύγχρονες κοινωνίες βασικά και θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα.

Δεν αρκεί όμως μόνο να θυμόμαστε τελετουργικά όλους εκείνους που μόχθησαν για μια ανθρώπινη κοινωνία ελπίδας και δημοκρατίας. Καθημερινά δίνονται ευκαιρίες συμμετοχής μας στον αγώνα εναντίον των συμφερόντων της απληστίας και της εκμετάλλευσης. Η σημερινή ημέρα αποτελεί ετήσιο ορόσημο για να ανανεώνουμε την αποφασιστικότητά μας εναντίον όλων των εκείνων που περιφρονούν τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού. Για να ενισχύουμε τη συλλογικότητά μας, τοπικά και παγκόσμια, προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην εργασία και την ευημερία.

Ο συμβολισμός της ημέρας αυτής είναι σήμερα πολύ επίκαιρος. Η Πρωτομαγιά του 2009 βρίσκει την υφήλιο, τη χώρα μας και τη Ροδόπη σε βαθιά κρίση. Κρίση που προκάλεσαν οι μηχανισμοί τυφλής μεγιστοποίησης του βραχυπρόθεσμου κέρδους εις βάρος των πολλών. Με ξεκάθαρα συντηρητικό πολιτικό πρόσημο, πράγμα που επαληθεύεται και στην Ελλάδα. Πολλοί εργαζόμενοι βιώνουν μια βασανιστική ανασφάλεια. Η Ανάσταση δεν ήρθε για τους ανέργους. Όλοι οι πολίτες αντιλαμβάνονται την επιδείνωση των κοινωνικών συνθηκών και όλοι ανησυχούν.

Δυστυχώς η διακυβέρνηση της χώρας από τη Ν.Δ. έχει δημιουργήσει ένα αφιλόξενο περιβάλλον για τις κοινωνικές ανάγκες. Η οικονομική πολιτική της χώρας αποδεικνύεται παντελώς αναξιόπιστη. Η υπερχρέωση της Ελλάδας για να καλυφθούν οι στενά κομματικές ανάγκες της Κυβέρνησης μετατράπηκαν σε θηλιά για όλους τους Έλληνες. Τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα συρρικνώνονται. Η Δημόσια Υγεία καταρρέει. Η δημόσια εκπαίδευση αδυνατεί να ανταποκριθεί στην αποστολή της, επιβαρύνοντας ακόμα παραπάνω τη μέση ελληνική οικογένεια.

Το ΠΑΣΟΚ και εγώ ως Βουλευτής στεκόμαστε αταλάντευτα στο πλευρό των δυνάμεων της εργασίας. Πρεσβεύουμε ειλικρινά και μπορούμε να εγγυηθούμε τη γενναία αναδιανομή του εισοδήματος, την κοινωνική συνοχή και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Τη βαθμιαία απομείωση της ανεργίας. Τη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας και Παιδείας.

Με τη βοήθεια ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου για την ανακατανομή του πλούτου σε βιώσιμη και ανταγωνιστική βάση.

Με τη βούλησή μας για πραγματικές μεταρρυθμίσεις στους θεσμούς, ώστε η αποτελεσματικότητα, η αξιοκρατία, η διαφάνεια και η λογοδοσία να διαμορφώσουν ένα νέο συσχετισμό δύναμης υπέρ του απλού πολίτη.

Όλοι μαζί, οφείλουμε να φανούμε αντάξιοι των προκλήσεων της εποχής μας.

  • Για μια δίκαιη κοινωνία
  • Για μια Ελλάδα των Αξιών
  • Για την αξιοπρέπεια στην εργασία, το μισθό, τη σύνταξη
  • Για το μέλλον των παιδιών μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: