Τρίτη, Απριλίου 21, 2009

Δελτίο Τύπου Δήλωσης

για την 21η Απριλίου

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης σήμερα 42 ετών από την αποφράδα ημέρα της κατάλυσης της Δημοκρατίας από τους συνταγματάρχες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σήμερα συμπληρώνονται 42 χρόνια από την αποφράδα ημέρα που η Χούντα των συνταγματαρχών κατέλυσε τη Δημοκρατία και έθεσε στο περιθώριο το λαό προκαλώντας ακολούθως ανεπανάληπτη κοινωνική και πολιτική βλάβη στη χώρα.

Σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης και περισυλλογής. Οι νέοι και οι παλιότεροι οφείλουν να αναλογισθούν τι σημαίνει Χούντα, ποια ήταν τα κίνητρά της, ποιοι ήταν οι εμπνευστές και εκτελεστές του πολιτικού εγκλήματος που διεκπεραίωσε, ποιες ήταν οι ζωντανές κοινωνικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που βάρβαρα αιχμαλωτίστηκαν για να ανακοπεί η δυναμική τους, ποιοι ωφελήθηκαν άμεσα και ποιων τα σχέδια εξυπηρετήθηκαν.

Ως Βουλευτής αισθάνομαι την ανάγκη να υπενθυμίσω τη σκοτεινή εκείνη περίοδο την οποία συμβολίζει η σημερινή μέρα και να καταδικάσω την επτάχρονη φυλάκιση του ελληνικού λαού, η οποία επισώρευσε πολλά δεινά στον τόπο, με κορυφαίο εκείνο της ανοικτής ακόμα πληγής του Κυπριακού. Διαδηλώνω επίσης την πεποίθησή μου ότι παρά τη στερεότητα των δημοκρατικών θεσμών που διακρίνει πια τη χώρα μας, οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε το κύρος και τη λειτουργικότητά τους με τον καθημερινό μας αγώνα και το ζωντανό μας παράδειγμα. Πρέπει να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να θολώνει ιδιοτελώς την ιστορική μνήμη. Ακόμη, να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο διόγκωσης των ατελειών του πολιτικού μας συστήματος να λειτουργήσει ως άλλοθι είτε για πονηρές σκέψεις και πρακτικές είτε για παραίτηση ή απομάκρυνση των πολιτών, και ιδιαίτερα των νέων, από τα κοινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: