Παρασκευή, Μαΐου 22, 2009

18η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση ''ΘΡΑΚΗ 2009''

Ο Βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, με την ευκαιρία των χθεσινών εγκαινίων της 18ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης «ΘΡΑΚΗ 2009», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δυστυχώς, για μία ακόμη χρονιά βιώνουμε την απαξίωση και την κομματικοποίηση της έκθεσης «ΘΡΑΚΗ», η οποία πρέπει να υποστηρίζει και να εκφράζει την επιχειρηματικότητα της περιοχής μας. Ο πανικός της Κυβέρνησης για την επερχόμενη ήττα της στις ευρωεκλογές είναι έκδηλος σε κάθε τομέα, και ειδικά στην παραποίηση της αλήθειας. Προσβάλλει το λαό της Ροδόπης η πεντακάθαρα προεκλογική κυβερνητική προσπάθεια να επιδείξει «έργο», «δραστηριότητα», «σκέψεις», «προθέσεις», «οράματα» και «δρομολογήσεις». Το ίδιο έργο παίζεται αυτές τις μέρες και στην από καιρό απαξιωμένη έκθεση «ΘΡΑΚΗ».

Όλοι ανέμεναν για φέτος κάποιες εμπνευσμένες και καλοσχεδιασμένες πρωτοβουλίες και ουσιαστικές ενέργειες για να αναζωογονηθεί και να αναβαθμισθεί επιτέλους η κουρασμένη πια έκθεση «ΘΡΑΚΗ». Αντιθέτως βλέπουμε μια κυβερνητική αγωνία να εμφανισθεί ότι «κάτι γίνεται παρά την κρίση», να μοιρασθούν άγονα ενημερωτικά φυλλάδια και να δοθεί βήμα προβολής σε κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να προχωρήσουν σε ένα προκάτ ρεσιτάλ φιλοκυβερνητικού παροξυσμού, παραποίησης της πραγματικότητας και κούφιων λόγων. Βολικά όλα αυτά για το στενό παραταξιακό καθήκον, υποτυπώδους όμως χρησιμότητας για την πραγματική οικονομία, τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες.

Στέκομαι δύσπιστα απέναντι και στη φετινή διοργάνωση και τις στοχεύσεις της έκθεσης, αναλογιζόμενος πότε επιτέλους θα αντικατασταθούν πλήρως από ακμαίες και δυναμικές επιχειρήσεις οι κρατικοί και (ημι)δημόσιοι φορείς που διατεταγμένα συμμετέχουν σε αυτήν για να μπαλώσουν την αποτυχία της. Αλλά τι να περιμένεις από μία κυβέρνηση που αντί να συνειδητοποιεί την ευθύνη της για χρηστή διακυβέρνηση, αμέριμνη και αμήχανη παρατηρεί «υπεύθυνα» το συνεχές κατρακύλισμα της ανταγωνιστικότητας της χώρας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: