Πέμπτη, Μαΐου 07, 2009

Δήλωση για Vivartia – ΔΕΛΤΑ

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, μετά τη ματαίωση των αρχικών προθέσεων αποχώρησης της εταιρείας ΔΕΛΤΑ από τη ζώνη γάλακτος Βορείου Ελλάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Η Κοινωνία της Ροδόπης νίκησε. Η ομαδική, συλλογική αντίδραση των κτηνοτρόφων και φορέων της Ροδόπης και της Θράκης, στην οποία το ΠΑΣΟΚ συνεισέφερε εγκαίρως στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, φαίνεται ότι ανέτρεψε τους ανεξήγητους αρχικούς σχεδιασμούς παύσης συνεργασίας της Vivartia – ΔΕΛΤΑ με τους συμβεβλημένους γαλακτοπαραγωγούς από την περιοχή μας.

Η τεκμηριωμένη, συντονισμένη και αποφασιστική στάση των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων απέδειξε ότι μπορεί να είναι αποτελεσματική. Ότι μπορεί να κάμψει ακόμα και τυπικά ενισχυμένες μορφές επιθετικής κερδοσκοπικής συμπεριφοράς απέναντι στην κοινωνία. Ότι μπορεί να δώσει μια άλλη διάσταση στους παραδοσιακούς συσχετισμούς δύναμης υπέρ της κοινωνίας και των πολλών και εναντίον όσων με «τεχνοκρατικά» προπετάσματα αισθάνονται ανεξέλεγκτοι.

Οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Η δύναμη της κοινωνίας, όταν μάλιστα πολλαπλασιάζεται από υπεύθυνη, άμεση και εμπεριστατωμένη πολιτική αντίδραση, μπορεί να επαναφέρει στο προσκήνιο και άλλα πρωτεύοντα κριτήρια επιχειρηματικής δράσης εκτός από την αυθαιρεσία του ισχυρού και την τυφλή και μονομερή κερδοσκοπική απληστία.

Η Κυβέρνηση αν όχι απούσα, σίγουρα για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων, ωστόσο ελπίζουμε ότι έλαβε κάποια μαθήματα ώστε να χρησιμοποιεί εφεξής πιο αποτελεσματικά τα ισχυρά εργαλεία που διαθέτει το Κράτος στη χώρα μας, προκειμένου να διασφαλίζει τις αναγκαίες και γόνιμες ισορροπίες ανάμεσα στις επιχειρηματικές και αναπτυξιακές δυνάμεις από τη μία και την κοινωνία από την άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: