Δευτέρα, Ιουνίου 22, 2009

Δήλωση για μείωση χρηματοδότησης
του ΕΣΠΑ για τις υποδομές του Δ.Π.Θ.

O Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, μετά την απογοητευτική εξέλιξη της δραματικής μείωσης κατά 43% της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ για τις υποδομές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από την Κυβέρνηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Η αποσπασματικότητα, η ανευθυνότητα και εντέλει η επικινδυνότητα της Κυβέρνησης της Ν.Δ. ξεδιπλώνεται κάθε ημέρα σε όλους τους τομείς.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ), ο ισχυρότερος και ποιοτικότερος μοχλός ανάπτυξης της περιοχής μας, το οποίο μάλιστα κατά τραγική ειρωνεία γιορτάζει φέτος τα 35 χρόνια λειτουργίας του, όχι απλώς υποχρηματοδοτείται, αλλά βιώνει την εξαπάτηση για μια ακόμη φορά.

Ενώ ανακοινώνεται από το Υπουργείο Παιδείας η λειτουργία από εφέτος ακόμη δύο Τμημάτων του στην Κομοτηνή, με τρόπο πρόχειρο και άκρως επικοινωνιακό, χωρίς αξιόπιστη μελέτη, χωρίς υλικοτεχνικές υποδομές και στελεχιακό δυναμικό, το Πρυτανικό Συμβούλιο ανακοινώνει εκτάκτως σήμερα ότι μειώθηκε κατά 43% η χρηματοδότηση των υποδομών του ΔΠΘ από το ΠΕΠ Αν. Μακεδονίας και Θράκης του ΕΣΠΑ. Τη στιγμή μάλιστα που το αρχικό ύψος της προγραμματιζόμενης χρηματοδότησης είχε ανακοινωθεί επισήμως από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη!

Καλώ λοιπόν πρώτα το Υπουργείο Παιδείας επιτέλους να σοβαρευτεί και να αντιμετωπίσει την Ανώτατη Εκπαίδευση με τον τρόπο που της αρμόζει και υπαγορεύουν οι σύγχρονες συνθήκες, και κατόπιν όλους τους φορείς της Θράκης να αντιδράσουν δυναμικά στις απαράδεκτες αυτές, μονομερείς και ξαφνικές μεθοδεύσεις, οι οποίες το μόνο που κατορθώνουν είναι να υποβαθμίζουν την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης από ένα Περιφερειακό Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: