Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2009

Ερώτηση για προσπάθεια της Κυβέρνησης να στρέψει το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά του ΑΣΕΠ

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής μαζί με άλλους συναδέλφους του από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, με θέμα την προσπάθεια της Κυβέρνησης να στρέψει το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά του ΑΣΕΠ για προσλήψεις που είχαν κριθεί παράνομες από το ίδιο το ΑΣΕΠ.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής :

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Θέμα : Η κυβέρνηση στρέφει το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά του ΑΣΕΠ και επιχειρεί να αναβιώσει παράνομες κομματικές προσλήψεις, τις οποίες το ΑΣΕΠ έκρινε παράνομες.

Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, το ΑΣΕΠ, με απόφαση - κόλαφο για την κυβέρνηση (αριθμ. 1271/21-5-2009 του Β' Τμήματος), έκρινε παράνομες τις κομματικές - ρουσφετολογικές προσλήψεις επιμελητών δικαστηρίων στο Ελεγκτικό Συνέδριο, τις οποίες σχεδίασε και επέβαλε ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης, κ. Χατζηγάκης. Επίσης έκρινε παράνομη και την Προκήρυξη του εικονικού αυτού «διαγωνισμού».

Όλως ενδεικτικά, σύμφωνα με την ως άνω απόφαση του ΑΣΈΠ και με βάση τα κριτήρια της προκήρυξης :

α) προηγούνται από τον πρώτο διοριστέο λόγω μεγαλύτερου βαθμού 139 υποψήφιοι, λόγω ανηλίκων τέκνων 350 υποψήφιοι, λόγω τέκνου πολύτεκνης οικογένειας 228 υποψήφιοι και λόγω τέκνου τρίτεκνης οικογένειας 70 υποψήφιοι!!!

β) προηγούνται από τον δεύτερο διοριστέο λόγω μεγαλύτερου βαθμού 7 υποψήφιοι, λόγω ανηλίκων τέκνων 350 υποψήφιοι, λόγω τέκνου πολύτεκνης οικογένειας 228 υποψήφιοι και λόγω τέκνου τρίτεκνης οικογένειας 70 υποψήφιοι!!!

γ) προηγούνται από τον τρίτο διοριστέο λόγω μεγαλύτερου βαθμού 413 υποψήφιοι, λόγω ανηλίκων τέκνων 214 υποψήφιοι, λόγω τέκνου πολύτεκνης οικογένειας 228 υποψήφιοι και λόγω τέκνου τρίτεκνης οικογένειας 70 υποψήφιοι !!!

δ) προηγούνται από τον τέταρτο διοριστέο λόγω μεγαλύτερου βαθμού 314 υποψήφιοι, λόγω ανηλίκων τέκνων 350 υποψήφιοι, λόγω τέκνου πολύτεκνης οικογένειας 228 υποψήφιοι !!!

ε) προηγούνται από τον πέμπτο διοριστέο λόγω μεγαλύτερου βαθμού 535 υποψήφιοι, λόγω ανηλίκων τέκνων 350 υποψήφιοι, λόγω τέκνου πολύτεκνης οικογένειας 228 υποψήφιοι και λόγω τέκνου τρίτεκνης οικογένειας 70 υποψήφιοι !!!

… και ούτω καθεξής, παρομοίως και χειρότερα, για όλους τους δήθεν επιτυχόντες και φερόμενους ως δήθεν διοριστέους του ως άνω δήθεν διαγωνισμού της ντροπής.

Παρά την απόφαση του ΑΣΕΠ και με πλήρη περιφρόνηση προς τους θεσμούς και τη νομιμότητα, η αποχωρούσα κυβέρνηση και οι άνθρωποι της, αντί να ζητήσουν συγνώμη από αυτούς που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό και τους εξαπάτησαν, προωθούν για την Δευτέρα, 22-6-2009, την σύγκληση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Επιδιώκουν να υφαρπάξουν από αυτήν έγκριση των παρανόμων προσλήψεων, που το ΑΣΕΠ ακύρωσε. Δηλαδή επιχειρούν να ολοκληρωθεί μια παράνομη και διαβλητή διαδικασία – φαρσοκωμωδία προσλήψεων, αντίθετα προς την καταδικαστική – ακυρωτική απόφαση του ΑΣΕΠ.

Η κυβέρνηση έφτασε πλέον στα άκρα. Στρέφει τη Δικαιοσύνη κατά του ΑΣΕΠ. Στρέφει το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά της νομιμότητας και του Συντάγματος, με σκοπό να υπηρετηθεί η κομματική σκοπιμότητα. Στο φαύλο κράτος της Ν.Δ. καταλύεται καθημερινά κάθε έννοια νομιμότητας, σοβαρότητας και σεβασμού των θεσμών και του Συντάγματος.

Επειδή βεβαίως όλα τα ανωτέρω αποτελούν «κατορθώματα» της κυβέρνησης Καραμανλή, δηλαδή τόσο ο στημένος διαγωνισμός, όσο και η επιχειρούμενη αναβίωσή του και επειδή ουδόλως συναρτάται προς τα δικαστικά καθήκοντα και αρμοδιότητες του Ελεγκτικού Συνεδρίου η μεθόδευση παράνομων προσλήψεων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

- Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την τήρηση της νομιμότητας και τον σεβασμό προς το ΑΣΕΠ.

- Εάν εγκρίνει και προσφέρει πολιτική κάλυψη σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις.

- Εάν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την επιχειρούμενη κατάλυση του ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: