Τρίτη, Ιουνίου 30, 2009

Επίσκεψη στις εργατικές κατοικίες της
περιοχής του Υποσταθμού ΔΕΗ Κομοτηνής

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου τις εργατικές κατοικίες της περιοχής του Υποσταθμού ΔΕΗ Κομοτηνής και συζήτησε με τους κατοίκους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ανάμεσα σε πολλά άλλα, ιδιαίτερα αναδείχθηκαν ζητήματα όπως οι επιφυλάξεις των κατοίκων για τις επιδράσεις της ακτινοβολίας γειτονικών εγκαταστάσεων του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, ότι αποτελούν χαρακτηριστικά παραμελημένη γειτονιά της πόλης (φωτισμός, πρόσβαση, καθαριότητα, συγκοινωνία, ασφάλεια κτλ.), καθώς και οι δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα της ζωής τους δεδομένης της ανάπτυξης στη γύρω περιοχή δραστηριοτήτων που τους οχλούν. Ακόμη η αδιαφορία της Πολιτείας για τη συντήρηση των κατοικιών και της δίκαιης αποτύπωσης του πραγματικού κόστους κατασκευής τους.

Τέλος συζητήθηκε το μείζον θέμα της ανεργίας που μαστίζει τις οικογένειές τους. Ο Γιώργος Πεταλωτής από τη σύντομη επίσκεψή του όντως διαπίστωσε την εμφανή εικόνα εγκατάλειψης μιας περιοχής που κανονικά θα έπρεπε να είναι μια σύγχρονη και πρότυπα οργανωμένη αστική συνοικία. Αντ΄ αυτού, δυστυχώς φαίνεται να μη διαθέτει ούτε τα στοιχειώδη.

Ο Βουλευτής Ροδόπης δεσμεύτηκε στους παρευρισκόμενους να αναδείξει τα θέματά τους και να συμβάλλει στην επίλυσή τους, ενώ τους προέτρεψε σε συλλογική δράση μαζί με τους κατοίκους των άλλων εργατικών κατοικιών της Κομοτηνής, ώστε να κινητοποιήσουν όλους τους τοπικούς φορείς και τα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: