Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2009

Ερώτηση για συνέχιση του οργίου υπέρογκων αμοιβών
2.405 ευρώ μεροκάματο !!!

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής μαζί με άλλους συναδέλφους του από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα τη συνέχιση του οργίου υπέρογκων αμοιβών από την Κυβέρνηση.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής :

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Για τον κ. Πρωθυπουργό

ΘΕΜΑ: «ΤΟ ΟΡΓΙΟ των ΥΠΕΡΟΓΚΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ

συνεχίζεται:

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Υποψήφιος της Συμβουλευτικής της Χούντας,

«εκλεκτός» του διορισμένου από την Κυβέρνησή σας

Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΥ, ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών

στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ

(μισθός,bonus και μετοχές της Εθνικής)

ΑΝΩ ΤΩΝ 620.000 ευρώ το χρόνο

52.000 ευρώ το μήνα ή

2.405 ευρώ μεροκάματο!!!»

ΕΝΩ στις 20/3/04 δηλώνατε

«Στη Νέα Διακυβέρνηση, η διοίκηση δίνει το παράδειγμα.

Οι σημερινοί, συχνά προκλητικοί, μισθοί των διοικητών

επιχειρήσεων και οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα,

περικόπτονται»

ΕΝΩ και στις 25/2/09 δηλώνατε

«Να επιβάλλεται ανώτατο όριο στις αποδοχές των στελεχών

του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Όποιος δεν συμφωνεί να πάει

σπίτι του».

Η παράνομη απασχόληση στην Εθνική Τράπεζα δικηγόρου, συνταξιούχου (!), στη θέση του Γενικού Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών και μάλιστα με υπέρογκες αποδοχές που συνολικά αγγίζουν ετησίως τα 620.000 ευρώ, αποτελεί μια άνευ προηγουμένου πρόκληση.

Συγκεκριμένα, ο σημερινός Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών της Εθνικής, «εκλεκτός» του Διοικητή της Τράπεζας, και υποψήφιο μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Χούντας του Παπαδόπουλου, είναι δικηγόρος, συνταξιούχος της πρώην Ιονικής Τράπεζας και με συμπληρωμένο το 65ο έτος της ηλικίας του από το Φθινόπωρο του 2005, που ανέλαβε καθήκοντα στην Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το αρ. 63Α του Κώδικα Περί Δικηγόρων (ν.δ. 3026/1954):

- (παρ. 2) απαγορεύεται στους δικηγόρους που λαμβάνουν σύνταξη από Οργανισμό Κοινωνικής Ασφάλισης να παρέχουν αλλού νομικές ή δικηγορικές υπηρεσίες με πάγια περιοδική αμοιβή και έχουν υποχρέωση με δήλωσή τους στο Δικηγορικό Σύλλογο να επιλέξουν ένα από τα δύο.

- (παρ. 6) απαγορεύεται σε δικηγόρους που έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους να προσληφθούν εφεξής για να παρέχουν δικηγορικές ή νομικές υπηρεσίες με πάγια περιοδική αμοιβή.

Και στα δύο αυτά ασυμβίβαστα, εμπίπτει ο συγκεκριμένος «εκλεκτός» και της Χούντας αλλά και της σημερινής Διοίκησης της Εθνικής, Γενικός Διευθυντής, παραβαίνοντας τις νόμιμες υποχρεώσεις του, παράβαση για την οποία ο Κώδικας περί δικηγόρων προβλέπει πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις. Πέρα από αυτό, η σύμβαση, που παραβιάζει τους κανόνες αυτούς περί ασυμβιβάστου, είναι αυτοδικαίως άκυρη.

Κατά συνέπεια και βάση των διατάξεων και της νομολογίας, προκύπτει ότι ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ εδώ και χρόνια ο συγκεκριμένος συνταξιούχος της πρώην Ιονικής, ο οποίος προσλήφθηκε από την Εθνική Τράπεζα με ανάθεση καθηκόντων Γενικού Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών και αμείβεται με πάγια αντιμισθία, ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΚΥΡΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΥΜΒΑΣΗ.

Και μάλιστα ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΜΕΤΕΡΟΣ και ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ της ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ της ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ λαμβάνει ετησίως (μεικτές αποδοχές το 2007):

Σύνταξη:

43.500 ευρώ το χρόνο

Μισθός:

280.000 ευρώ το χρόνο

Bonus:

300.000 ευρώ το χρόνο

ΣΥΝΟΛΟ:

623.500 ευρώ το χρόνο ή

52.000 ευρώ το μήνα ή

2.405 ευρώ μεροκάματο

Επιπλέον έχει λάβει από την Εθνική Τράπεζα

για το έτος 2005

61.200 μετοχές

για το έτος 2006

30.000 μετοχές

ΜΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΙΜΗ και ανάλογα ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΚΕΡΔΟΥΣ από την πώλησή τους στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ.

Είναι αδιανόητο τόσο το ύψος των αποδοχών ενός και μόνο στελέχους της Εθνικής και μάλιστα συνταξιούχου, όσο και το γεγονός ότι αυτά προέρχονται από σχέση απασχόλησης που απαγορεύεται ρητά στο νόμο!!!!

Και είναι ακόμα πιο αδιανόητο το γεγονός ότι ΕΤΗΣΙΩΣ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ «ΕΚΛΕΚΤΟΥ» ΤΟΥ, ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ:

το 1.200.000 ευρώ, σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δρχ!!!

Μετά τα παραπάνω

Είστε σε θέση να αιτιολογήσετε τις αποφάσεις του Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας που εσείς και η Κυβέρνηση σας διορίσατε για τις υπερβολικές αμοιβές και τα μπόνους του συγκεκριμένου εκλεκτού σας που ανατρέπουν όλα όσα εξωπραγματικά θέλετε να διοχετεύσετε επικοινωνιακά στον ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: