Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2009

Ερώτηση για ενεργοποίηση δικαιωμάτων
των συνταξιούχων Αγροτών

Αθήνα 28-07-2009
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: «ΑΔΙΚΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ, ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ»

Ο αγροτικός κόσμος του Νομού Ροδόπης αλλά και όλης της χώρας αισθάνεται αδικημένος από τις κυβερνητικές ανακολουθίες στο θέμα της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων των συνταξιούχων αγροτών. Και μάλιστα μετά τα τεράστια προβλήματα που προκλήθηκαν στο Νομό Ροδόπης από τις λάθος λίστες των κατ΄ επάγγελμα αγροτών, εξαιτίας των οποίων έχει αφενός καταρρακωθεί το κύρος της Πολιτείας και αφετέρου πολλοί αγρότες του Νομού Ροδόπης κλήθηκαν να υποστούν μια αναίτια οικονομική περιπλοκή.

Η ξαφνική απόφαση της Κυβέρνησης να μην εξαιρέσει τελικά τους συνταξιούχους αγρότες του ΟΓΑ από την διαδικασία της καταβολής των ποσών που τους αντιστοιχούν για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους κατά το τρέχον έτος, δημιουργεί έντονο προβληματισμό στις τάξεις του συνόλου των αγροτών του Νομού Ροδόπης, οι οποίοι δεν αντέχουν άλλο εμπαιγμό.

ΕΠΕΙΔΗ αυτή η τακτική αναξιοπιστίας πλήττει τον αγροτικό κόσμο και τις ανάγκες του και επιτείνει την ανασφάλειά του

ΕΠΕΙΔΗ η Κυβέρνηση θυμάται τους αγρότες μόνο για προεκλογική διανομή φιλοδωρημάτων

ΕΠΕΙΔΗ οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός γιατί ξαφνικά αποφάσισε να μην συμπεριληφθούν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ στη διαδικασία της δωρεάν ενεργοποίησης των δικαιωμάτων τους και αν, αντιλαμβανόμενος το λάθος του, σκοπεύει να διορθώσει την άδικη αυτή απόφασή του, η οποία συνιστά αναίρεση των δεσμεύσεών του περί ανάληψης από το κράτος των σχετικών υποχρεώσεων

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: