Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2009

Ερώτηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

2. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Σε απόγνωση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η οικονομική κρίση στην αγορά, η συνεχής μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών και η αναποτελεσματική και εν πολλοίς λανθασμένη πολιτική της Κυβέρνησης για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οδηγούν στο κλείσιμο τις μικρές ατομικές και οικογενειακές επιχειρήσεις τόσο του Νομού Ροδόπης, όσο και της υπόλοιπης χώρας.

Οι ακάλυπτες επιταγές και η έλλειψη ρευστότητας οδηγούν σε οικονομική ασφυξία την αγορά. Οι επαγγελματοβιοτέχνες, και γενικότερα οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες ολόκληρης της χώρας, εκφράζουν επίσης καθημερινά την αγανάκτησή τους για τη μεγάλη καθυστέρηση υλοποίησης των εξαγγελιών της Β΄ φάσης του προγράμματος του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ).

Οι δυσλειτουργίες ξεπερνούν κάθε ανεκτό όριο και οι μικρές επιχειρήσεις δεν μπορούν να δώσουν λύσεις στα οικονομικά τους αδιέξοδα. Η Κυβέρνηση φαίνεται ανήμπορη να αναλάβει τις ευθύνες της και να προωθήσει άμεσα μέτρα τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας στηρίζοντας τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

1. Ποια άμεσα μέτρα πρόκειται να ληφθούν για τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων;

2. Ποιες ενέργειες πρόκειται να γίνουν ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία της χορήγησης των δανείων της Β΄ φάσης υλοποίησης του προγράμματος ΤΕΜΠΜΕ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Νομού Ροδόπης, οι οποίες έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα μέσω των τοπικών υποκαταστημάτων των τραπεζών;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: