Σάββατο, Αυγούστου 15, 2009

Δελτίο Τύπου για την καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα
επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κομοτηνή

Οι Βουλευτές ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, Αχμέτ Χατζηοσμάν και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, εξέδωσαν από κοινού δελτίο τύπου, για την καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα επίσκεψη, του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στην Κομοτηνή.

Το πλήρες κείμενο του δελτίου τύπου έχει ως εξής :

Έστω και την τελευταία στιγμή, στην εκπνοή της θητείας σας, έστω και με τη γνωστή προχειρότητα με την οποία μας αντιμετωπίσατε μέχρι σήμερα, ανακοινώνοντας την άφιξη σας μια μέρα πριν, έστω και αν για άλλη μια φορά επιλέξατε την εύκολη «φιέστα» από την αναμέτρηση με τα προβλήματα της περιοχής μας και την επαφή με τους συμπολίτες μας που πλήττονται από αυτά, καλωσορίσατε κ. Πρωθυπουργέ. Ακόμη και σε αυτή την ξεκάθαρα προεκλογικής στόχευσης επίσκεψη, η Ροδόπη, αν και αντιλαμβάνεται τον εμπαιγμό, θα σας υποδεχθεί φιλόξενα.

Τα προβλήματά όμως της περιοχής μας κ. Πρωθυπουργέ δεν επιλύονται με «εντυπώσεις», δεν κατανοούν τι σημαίνει «επικοινωνία» και «περιοδεία». Αν εξαιρέσει κανείς λίγους «ημετέρους» της παράταξής σας, η πάντα φιλόξενη για τους επισκέπτες της Θράκη, έχει καταντήσει αφιλόξενος τόπος για τους ίδιους τους πολίτες της, οι οποίοι βιώνουν την εγκατάλειψη, την κοροϊδία, την ανασφάλεια και την απώλεια της ελπίδας.

Μάλλον τα γνωρίζετε αλλά είναι καλό να σας υπενθυμίσουμε ορισμένα πράγματα που με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησής σας βιώνει ο Νομός Ροδόπης:

● Η ανεργία είναι εκρηκτική. Το κλείσιμο και η συρρίκνωση των παραγωγικών μονάδων έχουν πάρει δραματικές διαστάσεις.

● Η συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος και του πρωτογενούς τομέα συνολικά, οδηγεί σε οικογενειακά και κοινωνικά αδιέξοδα που οξύνονται μέρα με τη μέρα.

● Περισσότεροι από 3.000 συμπολίτες μας έχουν μεταναστεύσει στην Ευρώπη και στην Κύπρο για να αναζητήσουν απασχόληση.

● Η αγορά του Νομού μας βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

● Ο Νομός Ροδόπης την προηγούμενη δεκαετία ήταν σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης, ενώ σήμερα ασθμαίνει και στηρίζει τις ελάχιστες και αγχωτικές ελπίδες του σε παλαιοκομματικού τύπου μεσιτείες παραγόντων.

● Οι βαρύγδουπες υποσχέσεις χωρίς κανένα αντίκρισμα για μεγάλα έργα και αναπτυξιακές πολιτικές επαναλαμβάνονται διαρκώς σαν κακόγουστη φάρσα σε μια περιοχή που φθίνει συνεχώς, ενώ μετά τις εξαγγελίες για μια δήθεν «σύγχρονη μειονοτική πολιτική» η μειονότητα βιώνει καθημερινά την υποχώρηση της οικονομικής και κοινωνικής της θέσης.

● Το Νοσοκομείο Κομοτηνής εξακολουθεί να προβληματίζει με τις ανεπάρκειές του παρά τις μεγαλοστομίες για αναβάθμισή του, κατασκευή νέου και προσλήψεις προσωπικού.

● Οι αναπτυξιακές υποδομές έχουν σταματήσει.

● Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έχει εγκαταλειφθεί, με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση να το χαρακτηρίζουν, ενώ η Κυβέρνηση απεργάζεται σχέδια κατακερματισμού του και διασποράς του εκτός Θράκης.

● Από φιλόδοξο κομβικό γεωστρατηγικό σταυροδρόμι, αναμένοντας τα σχετικά οφέλη, η Θράκη και η Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια οδεύουν στο περιθώριο των διεθνών εξελίξεων.

Κύριε Καραμανλή, η Ροδόπη ενώνει τη φωνή της με την υπόλοιπη Ελλάδα. Θέλει αλλαγή σελίδας. Επιθυμεί αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και όχι σπατάλες. Στέκεται αρνητικά απέναντι στην κατάχρηση της επικοινωνίας εις βάρος της πολιτικής ουσίας, της κοινωνικής υπευθυνότητας και της λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού. Η ώρα της αποχώρησης για την κυβέρνηση σας έχει ήδη έλθει προ πολλού και η αποδοκιμασία της από την ελληνική κοινωνία έχει πλέον γίνει κατακραυγή.

Δεδομένου λοιπόν ότι επιλέξατε και πάλι να αποφύγετε τα «δύσκολα» και «ενοχλητικά» προβλήματα και ανοιχτά ζητήματα της περιοχής μας, δεν μένει παρά να σας ευχηθούμε θερμά μια ευχάριστη παραμονή στην Κομοτηνή, την τελευταία σας άλλωστε ως Πρωθυπουργός. Η Ροδόπη, έστω και αν δεν θα έχει τίποτε θετικό να θυμάται από τη διακυβέρνησή σας, θα σας καλοδεχθεί ξανά και με τον όποιον άλλο ρόλο σας.

Γιώργος Πεταλωτής, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Ροδόπης

Αχμέτ Χατζηοσμάν, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Ροδόπης

Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ ΡΟΔΟΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: