Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2009

Ομιλία Γιώργου Πεταλωτή στις Σάπες

Ο υπ. Βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, έκλεισε στις Σάπες τον κύκλο των πολιτικών του ομιλιών.

Μπροστά σε πυκνό τοπικό ακροατήριο, ο Γιώργος Πεταλωτής έδωσε ανάγλυφα το στίγμα της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας και των θέσεων του ΠΑΣΟΚ για το μέλλον.

Καυτηρίασε πειστικά την αποτυχημένη διακυβέρνηση της Ν.Δ. σε εθνικό και τοπικό επίπεδο και υπενθύμισε τις μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης των Σαπών οι οποίες χάθηκαν από την αδιαφορία της κυβέρνησης τα τελευταία 6 χρόνια. Στηλίτευσε την αδυναμία της Ν.Δ. να εκπληρώσει αποτελεσματικά το ρόλο της. Κάλεσε τους πολίτες, παρά την απογοήτευσή τους από το πολιτικό σύστημα, να δώσουν ισχυρή εντολή δημιουργίας στον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, ώστε να ξεφύγουμε από το τέλμα που δεν αξίζει στη χώρα μας.

Ο Γιώργος Πεταλωτής, με σοβαρότητα και προσήλωση στην ουσία, αναφέρθηκε εκτεταμένα στα ειδικά προβλήματα και τις προοπτικές της περιοχής των Σαπών, όπως η απαξίωση του Κέντρου Υγείας, η δυσανάλογα υψηλή ανεργία, τα προβλήματα των διαπολιτισμικών σχολείων, το απαράδεκτο κτίριο του Αστυνομικού Τμήματος, η στέγαση των Παλιννοστούντων Ομογενών κτλ. Κατά τον ίδιο, αυτό αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση κάθε πολιτικού που επισκέπτεται μια περιοχή, και όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Ο υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε παράλληλα ότι η εγκατάλειψη της υπαίθρου και της περιφέρειας ως πανελλαδικό φαινόμενο, είναι αντιμετωπίσιμο. Ειδικά ο Δήμος Σαπών συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα για τα οποία ο ίδιος δεσμεύτηκε να εργασθεί επίμονα για να αξιοποιηθούν παραγωγικά, μετά από συντονισμό της κρατικής Διοίκησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας.

Ο Γιώργος Πεταλωτής αφιέρωσε μεγάλο μέρος της τοποθέτησής του στην ανάδειξη των προβλημάτων των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, που η παρουσία τους εμπλουτίζει την περιοχή των Σαπών. Δεσμεύτηκε ότι η πολιτική ενίσχυσής τους και υλοποίησης δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ειδικών τους προβλημάτων βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και για τον ίδιο.

Ο υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τους πολίτες των Σαπών για τη συμπαράστασή τους στο κοινοβουλευτικό του έργο και υποσχέθηκε να υποστηρίξει περισσότερο δυναμικά την περιοχή και στο μέλλον. Η ενδεικτική μάλιστα παράθεση μερικών από τις δεκάδες ερωτήσεις που έχει καταθέσει για να πιέσει για την επίλυση των ζητημάτων που τους απασχολούν, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στο ακροατήριό του. Ορατή αισιοδοξία επίσης δημιούργησε και η εμπεριστατωμένη αναφορά του σε πλήθος εκκρεμοτήτων που ο ίδιος ο Γιώργος Πεταλωτής γνωρίζει ότι υπάρχουν σχετικά με τις αναπτυξιακές δυνατότητες της πόλης και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Μάλιστα διαβεβαίωσε τους πολίτες των Σαπών ότι ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της Ροδόπης, με μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, θα έχει ενταγμένο ευδιάκριτα και ξεχωριστά το κεφάλαιο της ανάπτυξης των Σαπών, ως δεύτερου αστικού κέντρου της Ροδόπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: