Τρίτη, Αυγούστου 07, 2007

Δήλωση για τις Σάπες

07.08.2007

Είναι σε όλους μας γνωστά τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή των Σαπών. Παρακολουθούμε όμως τα τελευταία χρόνια, λόγω της πλήρους εγκατάλειψης από την Πολιτεία, η περιοχή αυτή να βρίσκεται σε ακόμη χειρότερη θέση.

Η υποβάθμιση των Σαπών είναι πρωτοφανής. Ανεργία, μετανάστευση, αφανισμός των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, αλλά και των επαγγελματιών, όλα σε μεγάλο βαθμό, θα έπρεπε επιτέλους να προβληματίσουν την Κυβέρνηση. Αντίθετα, πρόσφατα, το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών δεν συμπεριλαμβάνει τις Σάπες στη Γ’ Ζώνη Ενισχύσεων με τα ιδιαίτερα ευεργετήματα, όπως κάνει για άλλες περιοχές της περιφέρειας, ώστε να δοθούν κίνητρα για ανάπτυξη αλλά και ευκαιρία ανάκαμψης των μικρομεσαίων της περιοχής.

Δικαιολογημένα λοιπόν η Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαπών διαμαρτύρεται και απευθύνει έκκληση για συντονισμό όλων των φορέων ώστε να ενταχθεί η περιοχή των Σαπών στη Γ’ Ζώνη Ενισχύσεων.

Δηλώνω ότι συμφωνώ με την πρωτοβουλία αυτή, έστω και τώρα, ώστε να γίνουν οι Σάπες και πάλι βιώσιμο κέντρο του Νομού Ροδόπης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους κάποιος έπρεπε να μιλήσει με ειλικρίνεια για τις Σάππες. Πού είναι όλοι οι παραάγοντες τόσα χρόνια? Πού είναι η κ. βουλευτής? Μόνο πανηγύρια?