Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 13, 2007

Επισκέψεις σε Εργατικό Κέντρο, ΒΙΠΕ, ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, Δ. Μαρώνειας

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2007 ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, όπου και αντάλλαξε απόψεις με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου σχετικά με το μείζονος σημασίας θέμα της αύξησης της ανεργίας στο Νομό μας, καθώς και για το κεφαλαιώδες και πάντα κρίσιμο ζήτημα της ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Αργότερα, περιηγήθηκε σε μονάδες της Βιομηχανικής Περιοχής, όπου συναντήθηκε με εργατικό και στελεχιακό δυναμικό τους. Συζήτησε μαζί τους τη στασιμότητα ανάπτυξης στην κάποτε δυναμικά αναπτυσσόμενη Περιοχή, κατάσταση που δημιουργήθηκε και διογκώθηκε την τελευταία 4ετία με τη φυγή επιχειρήσεων στα Βαλκάνια, την απώλεια λόγω του Αναπτυξιακού Νόμου της μοναδικότητας των κινήτρων επένδυσης στη Θράκη, τη μη καταβολή της επιδότησης 12% του εργατικού κόστους, με αποτέλεσμα τη μετατροπή εργοστασίων σε φαντάσματα, την απώλεια θέσεων απασχόλησης και την παγίδευση των εργαζομένων σε ένα κλίμα αβεβαιότητας.

Το απόγευμα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε χαιρετισμό στους κατοίκους των Προσκυνητών και στη συνέχεια μετέβη στην Ξυλαγανή, όπου εκφώνησε την κεντρική του ομιλία για το Δήμο Μαρώνειας. Μπροστά στο πολυπληθές ακροατήριο ο Γιώργος Πεταλωτής ανέπτυξε πειστικά τη στερεή γνώση του για τα συσσωρεμένα προβλήματα, που απέφερε η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στον αγροτικό πληθυσμό γενικότερα, καθώς για τις χαμένες ευκαιρίες που σπαταλήθηκαν για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Μαρώνειας ειδικότερα. Συμπλήρωσε δε την ομιλία του, παρουσιάζοντας τις εφικτές λύσεις του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την επανάκαμψη της υπαίθρου και των ανθρώπων της.

Ακολούθως, επισκέφθηκε τη συνοικία των παλιννοστούντων Ελληνοποντίων στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, όπου είχε μακροσκελή και ειλικρινή διάλογο με τους κατοίκους της περιοχής. Στα δικαιολογημένα παράπονά τους για τα φαινόμενα επιλεκτικής δυσλειτουργίας της κρατικής μηχανής απέναντί τους, τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων τους, όπως η μη καταβολή των δόσεων για τα οικιακά τους δάνεια. Πρόσθεσε δε ότι το ΠΑΣΟΚ, που άλλωστε ήταν το κόμμα που τους επαναπάτρισε, ως το κατεξοχήν κόμμα εξάλειψης των πάσης φύσεως ανισοτήτων μπορεί -και πρέπει να του δώσουν τη δυνατότητα- να εφαρμόσει την πολιτική ομαλής τους ένταξης στον κοινωνικό ιστό της χώρας.

Το βράδυ, τέλος, ο Γιώργος Πεταλωτής, τιμώντας το έργο και την κοινωνική προσφορά του συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ», παρέστη στην εορταστική εκδήλωση για τα πέντε χρόνια λειτουργίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: