Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2007

Ερώτηση για κτηνοτροφικές μονάδες

Από κοινού Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ ν. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν και Γεώργιος Πεταλωτής, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας να δώσει παράταση στον Ν. 3399/05 σχετικά με την εξαίρεση από την κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων ή κτιριακών εγκαταστάσεων κτηνοτροφικών μονάδων.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΠΡΟΣ: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: Παράταση ενός έτους του Ν. 3399/05 σχετικά με την εξαίρεση από την κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων ή κτιριακών εγκαταστάσεων κτηνοτροφικών μονάδων.

Στο ν. Ροδόπης λειτουργούν σήμερα 3.230 κτηνοτροφικές μονάδες εκ των οποίων ελάχιστες διαθέτουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας. Η παράταση που δόθηκε στο Ν. 3399/05 υπήρξε σωτήρια για πολλούς κτηνοτρόφους του ν. Ροδόπης των οποίων οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε μεγάλο ποσοστό σε Δημόσιες ή Δασικές εκτάσεις.

Οι ως άνω κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες που αφορούν την διαδικασία παραχώρησης Δημοσίων ή Δασικών εκτάσεων καθώς η παραπάνω διαδικασία είναι χρονοβόρα και απαιτεί μεγάλο όγκο γραφειοκρατικής δουλειάς. Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και το μεγάλο οικονομικό κόστος που απαιτείται για την διεκπεραίωση των παραπάνω εργασιών καθώς επίσης και για την έκδοση των απαιτούμενων οικοδομικών εργασιών.

Το ίδιο πρόβλημα έχει καταγράψει και η αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης και έχει εισηγηθεί την παράταση ενός έτους του Ν. 3399/05.

Για όλους τους παραπάνω λόγους

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Αν προτίθεται να δώσει παράταση ενός έτους του Ν. 3399/05 προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο ν. Ροδόπης με τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε Δημόσιες ή Δασικές εκτάσεις.

Οι ερωτώντες βουλευτές

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

ΑΧΜΕΤ ΧΑΤΖΗ ΟΣΜΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: