Δευτέρα, Δεκεμβρίου 03, 2007

Δήλωση για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες

Αθ. Νακος Υφυπουργός Εσωτερικών: «… ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ …»

Στις 29 Νοεμβρίου 2007 συζητήθηκε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτησή μου, σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών από τις πρόσφατες πλημμύρες. Απάντηση στην ερώτηση αυτή επιχείρησε να δώσει ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Αθανάσιος Νάκος.

Αποδείχθηκε περίτρανα κατά τη συζήτηση, ότι οι πολυδιαφημιζόμενες υποσχέσεις της Κυβέρνησης για ίδια αντιμετώπιση της περιοχής μας με τις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου και της Εύβοιας αποτελούν καθαρά ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ. Οι επιδοτήσεις προς τους Δήμους δεν αρκούν ούτε καν για την έναρξη των απαραίτητων έργων υποδομής. Η Υπουργική Απόφαση για επιδότηση 3.000 ευρώ προς τους πληγέντες, είναι ακόμη ανυπόγραφη και οι γραφειοκρατικές προϋποθέσεις που τίθενται είναι απαγορευτικές για την καταβολή τους.

Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Νάκου, για τις πληγείσες επιχειρήσεις δεν υπάρχει σχέδιο και πρόβλεψη. Για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις δεν υπήρξε καν απάντηση. Στην επιμονή μου για ίση μεταχείριση με τους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου και Ευβοίας, ο κ. Νάκος απάντησε ευθαρσώς ότι «ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ» και την οποιαδήποτε καθυστέρηση επιχείρησε να την χρεώσει στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής.

Στην ανεύθυνη αυτή συμπεριφορά της Κυβέρνησης, ως Βουλευτής Ροδόπης δηλώνω ότι θα επιμείνω στην ανάληψη των ευθυνών της Κυβέρνησης απέναντι στην περιοχή μας που δοκιμάζεται από τις πλημμύρες και καλώ όλους τους φορείς που συναποφασίσαμε την απαίτηση για ίδια μεταχείριση με τους πυρόπληκτους, καθώς και όλους τους συμπολίτες μας, να μην επιτρέψουμε τη συνεχιζόμενη εξαπάτησή μας με φθηνές και αόριστες υποσχέσεις, που θυμίζουν άλλες εποχές.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

(στις φωτογραφίες στιγμιότυπα από την περιοδεία στους πλημμυροπαθείς της Ροδόπης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: