Παρασκευή, Νοεμβρίου 30, 2007

Δήλωση για το "Βοήθεια στο Σπίτι"

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης κ. Γιώργος Πεταλωτής με ερώτηση που κατέθεσε στις 7-11-2007 προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε, για μια φορά ακόμη, την αξία των σημαντικών υπηρεσιών που προσφέρει το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ολόκληρης της χώρας, πιστεύοντας ταυτόχρονα ότι θα ευαισθητοποιήσει την Πολιτεία, ώστε να δοθεί μια άμεση λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Προγράμματος.

Παρ’ όλα αυτά η κήρυξη 48ης απεργιακής κινητοποίησης για τις 29 και 30 του Νοέμβρη από το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει βούληση από την πλευρά της Πολιτείας να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα αυτά (προκήρυξη θέσεων εργασίας στους Δήμους, μοριοδότηση των εργαζομένων, άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων, ένταξη των προϋπολογισμών των προγραμμάτων στους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους του κράτους κ.ά.) και να στηρίξει την συνέχιση αλλά και την ανάπτυξη του Προγράμματος σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης κ. Γιώργος Πεταλωτής, εκτιμώντας ότι τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων απαιτούν ριζικές λύσεις, διαβεβαιώνει ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτή, παρακολουθώντας και παρεμβαίνοντας προκειμένου οι απαντήσεις της Πολιτείας να δοθούν άμεσα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΡΟΔΟΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: