Παρασκευή, Δεκεμβρίου 07, 2007

Δήλωση για τον ΟΚΑΝΑ

Με την ευκαιρία της πανελλαδικής απεργίας της 7-12-2007 των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης και τον ΟΚΑΝΑ, ως Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης συμπαρίσταμαι στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και στέκομαι αρωγός στην προώθηση και επίλυση των προβλημάτων του φορέα τους, που έχουν σχέση με τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων.

Ήδη από 26-6-2007, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, είχα δηλώσει τα παρακάτω:

«Η 26η Ιουνίου 2007, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, βρίσκει τους εργαζομένους στα Κέντρα Πρόληψης απλήρωτους για επτά (7) μήνες, τον ΟΚΑΝΑ στα πρόθυρα της διάλυσης και την Πολιτεία προκλητικά απαθή στο μεγαλύτερο πλέον πρόβλημα της εποχής μας. Ο μέσος όρος ηλικίας των χρηστών πέφτει συνεχώς, οι μισοί περίπου κρατούμενοι της χώρας βρίσκονται στη φυλακή για ναρκωτικά και η Ελλάδα κατέχει τη χειρότερη θέση στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τους αιφνίδιους θανάτους. Αντί όμως να ενισχυθεί η πρόληψη, θεραπεία και επανένταξη με δωρεάν προγράμματα, με αναβάθμιση του ΟΚΑΝΑ, ίδρυση μονάδων, πρόσληψη προσωπικού, χρηματοδότηση προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μεγάλων κοινωνικών ομάδων, σήμερα δεν έχει καταρτισθεί ακόμη Εθνικό Σχέδιο Δράσης, δεν έχει εφαρμοστεί καμία προγραμματική δέσμευση της Κυβέρνησης και οι κατάλογοι αναμονής («λίστες ντροπής») στα προγράμματα αποκατάστασης περιλαμβάνουν σήμερα περίπου 3.000 χρήστες…».

Ως Βουλευτής πλέον Ροδόπης εκφράζω την αγανάκτησή μου για την εγκληματική αδιαφορία της Πολιτείας στο μεγαλύτερο πρόβλημα της σημερινής κοινωνίας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΡΟΔΟΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: