Παρασκευή, Ιανουαρίου 25, 2008

Ερώτηση για τη διανομή αλληλογραφίας στην περιοχή της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ

Με αφορμή την ανεπαρκή ανταπόκριση των ΕΛΤΑ στη διανομή της αλληλογραφίας των παλιννοστούντων συμπολιτών μας στον οικισμό τους στην περιοχή της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, ο βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής καταθέτει την ακόλουθη ερώτηση στη Βουλή:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: «Ταχυδρομικές θυρίδες στον οικισμό των παλιννοστούντων στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ της Κομοτηνής»

Σε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αλλά και σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών προκύπτει ότι ρόλο γραμματοθυρίδας για εκατοντάδες (περίπου 800) οικογένειες παλιννοστούντων συμπολιτών μας από χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. έπαιζε ατύπως μέχρι πρόσφατα συνοικιακό σούπερ μάρκετ. Το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο της παραλαβής και αναζήτησης των φακέλων της προσωπικής αλληλογραφίας των πολιτών συνεχίζεται τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με το Δήμο Κομοτηνής και τους κατοίκους έχει ολοκληρωθεί η ονοματοθεσία της περιοχής και η αρίθμηση των οικιών. Για το θέμα αυτό έχουν ενημερωθεί και τα ΕΛΤΑ. Εξέλιπε πλέον και το τελευταίο πρόσχημα για την επίδειξη του απαραίτητου ενδιαφέροντος και την άμεση και δέουσα επίλυση του προβλήματος.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Γιατί επί σειρά ετών δεν υπήρξε μια έστω μεταβατική λύση στο πρόβλημα της διανομής της αλληλογραφίας των κατοίκων της περιοχής παλιννοστούντων στον οικισμό «ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ»;

2. Πότε θα αποκατασταθεί η ομαλή διανομή της αλληλογραφίας εφόσον πλέον έχει ολοκληρωθεί πλήρως η ονοματοθεσία της περιοχής;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Γεώργιος Πεταλωτής

Δεν υπάρχουν σχόλια: