Παρασκευή, Μαρτίου 28, 2008

Δήλωση για τους καπνοπαραγωγούς Θράκης

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή την κινητικότητα των τοπικών φορέων για την υπεράσπιση των καπνοπαραγωγών της Θράκης, όπως εκδηλώθηκε στη σύσκεψη στη Νομαρχία Ροδόπης, και σε συνέχεια πρόσφατης δημόσιας τοποθέτησής του για το θέμα με την οποία συνέβαλε στην ανάδειξή του, δηλώνει τα παρακάτω:

Συμπαραστέκομαι στη μαχητική διάθεση των καπνοπαραγωγών μας και των εκπροσώπων τους όπως εκφράστηκε στη σύσκεψη των τοπικών φορέων για τον καπνό. Όλοι ενωμένοι οφείλουμε να δώσουμε πειστικές απαντήσεις και να εξασφαλίσουμε πειστικές διεξόδους για τα προβλήματα των καπνοπαραγωγών της Θράκης, περιοχής ταυτισμένη με τον καπνό, και βιοποριστικά αλλά και κοινωνικά. Η πορεία εξαθλίωσης και περιθωριοποίησης δεν μπορεί να συνεχιστεί και να πλήττει βάναυσα ειδικά τους καλλιεργητές καπνού στη Ροδόπη.

Το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα, ιδιαίτερα με τη δυναμική και συγκροτημένη παρέμβαση των Ευρωβουλευτών του, πρωταγωνιστεί στον ευρωπαϊκό στίβο για τα προβλήματα αυτά. Αναλαμβάνει συντονισμένες πρωτοβουλίες ενάντια σε ισοπεδωτικές και «τυφλές» διαχειριστικές γραφειοκρατικές λογικές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, όσον αφορά εξόφθαλμα ειδικές περιπτώσεις καλλιεργειών, όπως ο καπνός, σε περιοχές με αναγνωρισμένες ιδιαιτερότητες, όπως η Θράκη και ιδιαίτερα η ορεινή Ροδόπη.

Παραμένω ενεργά στο πλευρό των ανήσυχων συμπολιτών μου καπνοπαραγωγών σε κάθε δραστηριότητά τους και στο πλαίσιο του ξεχωριστού ενδιαφέροντος του ΠΑΣΟΚ για το θέμα του καπνού, θα συνεχίσω να αναλαμβάνω αλλά και να συμμετέχω σε πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη αποτελεσματικής πίεσης προς κάθε κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: