Σάββατο, Μαΐου 10, 2008

Επίσκεψη στη DIAXON

Σήμερα Παρασκευή 9-5-2008, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, επισκέφθηκε την εργοστασιακή μονάδα της DIAXON στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής προκειμένου να ενημερωθεί από τη Διοίκηση της εταιρείας για την πορεία της και από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα τους.

Αρχικά, ο Βουλευτής Ροδόπης ξεναγήθηκε από τη Διοίκηση του Σωματείου των Εργαζομένων («Σπάρτακος») στον χώρο των εγκαταστάσεων της βιομηχανικής μονάδας η οποία είναι μέλος του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων και παράγει πλαστικά είδη συσκευασίας (φιλμ πολυπροπυλενίου).

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Πεταλωτής έδωσε Συνέντευξη Τύπου μαζί με τους εργαζόμενους της εταιρείας ενώ αμέσως μετά συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας μαζί τους, στο πλαίσιο της Γενικής τους Συνέλευσης.

Σαν αποτέλεσμα της επίσκεψης του Γιώργου Πεταλωτή προέκυψε η δέσμευσή του να συνδράμει κοινοβουλευτικά και πολιτικά ώστε να αντιμετωπισθούν άμεσα τα σοβαρά τους προβλήματα, απέναντι στα οποία η Διοίκηση της κρατικών συμφερόντων εταιρείας δεν στέκεται εποικοδομητικά. Τα προβλήματα αυτά αφορούν κυρίως την υπογραφή μιας δίκαιης και λειτουργικής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα τους εναρμονίζει επαγγελματικά με τους υπόλοιπους 5.500 εργαζομένους του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την κάλυψη με μόνιμο προσωπικό των πάγιων αναγκών που καλύπτονται εργολαβικά, την προστασία των εργαζομένων του συμβεβλημένου εργολάβου από αυθαίρετες και αναίτιες απολύσεις, τη σύνδεση της ΒΙΠΕ Κομοτηνής με την Εγνατία, την ένταξη των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: