Σάββατο, Μαΐου 10, 2008

Ερωτήματα για την αντιμετώπιση των πλημμυροπαθών

Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης προς τους πλημμυροπαθείς της Ροδόπης φτιασιδώθηκε κάπως. Σε πλήρη αναντιστοιχία με την «ισχυρή» ελληνική οικονομία του κ. Αλογοσκούφη, την αντιγραφειοκρατική λογική που επαγγελλόταν η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και την προπαγανδιστική λαίλαπα που εκπέμπεται περί δήθεν ιδιαίτερα ευνοϊκής μεταχείρισης της Ροδόπης, η Ελλάδα της Ευρώπης, κατόρθωσε (!!!) να χορηγήσει το προνοιακό επίδομα (όχι τις αποζημιώσεις) στους δικαιούχους, το οποίο θεωρητικά πρέπει να καλύπτει τις πρώτες βιοτικές ανάγκες αμέσως μετά το σοκ της καταστροφής. Ευτυχώς για τους συμπολίτες μας, το μπαράζ της κοινοβουλευτικής πίεσης, των δημοσιευμάτων του Τύπου, των παρεμβάσεων της αυτοδιοίκησης, λοιπών φορέων και πολιτικών κομμάτων, διασφάλισε τουλάχιστον το ύψος του προνοιακού επιδόματος στα 3.000 €, τα οποία βέβαια χορηγούνται με τεράστια καθυστέρηση.

Καλώ τη Ν.Δ. και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντές της να απαντήσουν άμεσα και ξεκάθαρα στο λαό της Ροδόπης στα πολλές φορές τοποθετημένα, αλλά ποτέ απαντημένα παρακάτω ερωτήματα:

1. Πότε και πώς θα αποζημιωθούν οι αγρότες και οι επιχειρηματίες;

2. Πότε και πώς θα αποζημιωθούν οι οικίες και η οικοσκευή των δικαιούχων πλημμυροπαθών;

3. Ποια συγκεκριμένα μέτρα έλαβε ή δεσμεύεται να λάβει η κυβέρνηση ώστε να διασφαλισθεί η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής για το άμεσο τουλάχιστον μέλλον; Μπορούν να εγγυηθούν ότι το ερχόμενο φθινόπωρο η Ροδόπη θα αντέξει τέτοια φαινόμενα;

Τα αναπάντητα αυτά ερωτήματα και η κωμικοτραγική καθυστέρηση καταβολής της προνοιακής ενίσχυσης, αποδεικνύουν το προσχηματικό ενδιαφέρον, την ανικανότητα της Κυβέρνησης και την αδυναμία της να τοποθετήσει το Νομό Ροδόπης και τα προβλήματα των κατοίκων του σε μια λογική και ειλικρινή προτεραιότητα.

Γιώργος Πεταλωτής

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: