Πέμπτη, Ιουνίου 19, 2008

Δήλωση για το "Βοήθεια στο Σπίτι"

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Προνοιακή Δομή «Βοήθεια στο Σπίτι», εκφράζει τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα τους για την επίλυση των πιεστικών προβλημάτων τους.

Η σημαντική κοινωνική αξία των υπηρεσιών του ευρωπαϊκού αυτού προγράμματος έχει πλέον αναγνωρισθεί σε όλη την Επικράτεια προκαλώντας εύλογη ικανοποίηση και σε όλους μας στο ΠΑΣΟΚ, εφόσον το κόμμα μας εμπνεύστηκε και εγκαινίασε τον επιτυχημένο θεσμό του «Βοήθεια στο Σπίτι», αξιοποιώντας για αρχή την ευκαιρία του Γ’ ΚΠΣ. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι του προγράμματος καλύπτουν πια με αποτελεσματικότητα πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ανακουφίζοντας τους ανήμπορους ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Δεν μπορεί το αντάλλαγμα για την προσφορά τους να είναι η ανασφάλεια και η ομηρία τους με την απαράδεκτη μέθοδο των διαρκώς ανανεούμενων και επισφαλών βραχυπρόθεσμων συμβάσεων και των παρατάσεων του προγράμματος. Οι εργαζόμενοι δικαιολογημένα επιζητούν μια οριστική λύση άμεσα ώστε να μην εξαρτώνται από την εκάστοτε οικονομική και πολιτική συγκυρία στους δήμους στους οποίους απασχολούνται.

Η Πολιτεία οφείλει να αναπτύξει και να ενισχύσει τη θεσμική υπόσταση του Προγράμματος, να διασφαλίσει την πάγια και απρόσκοπτη χρηματοδότησή του, να κατοχυρώσει ως οργανικές τις θέσεις εργασίας τους και να τις προκηρύξει με γνώμονα την μοριοδότηση των επί χρόνια εργαζομένων σε αυτές.

Το ΠΑΣΟΚ και εγώ προσωπικά στεκόμαστε αρωγοί στον αγώνα τους με πολιτικές και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: