Πέμπτη, Ιουλίου 17, 2008

Στέγαση Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης και Μορφωτικού Συλλόγου Προσωπικού ΔΕΗ

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, αφού πληροφορήθηκε την πρόθεση του Δήμου Κομοτηνής να μετακινήσει την Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης και τον Μορφωτικό Σύλλογο Προσωπικού ΔΕΗ Κομοτηνής από τον υφιστάμενο χώρο τον οποίο τους φιλοξενεί, απέστειλε επιστολή στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για να εκφράσει την επιφύλαξή του και να ζητήσει την αναβολή της απόφασης.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ : Κον Δήμαρχο Κομοτηνής .

ΚΟΙΝ. : Κον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής.

ΘΕΜΑ : « Στέγαση Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης & Μορφωτικού Συλλόγου Προσωπικού ΔΕΗ

Κομοτηνής ».

Κύριε Δήμαρχε

Πληροφορήθηκα σήμερα την πρόθεσή σας να παύσετε την διευκόλυνση στέγασης που από το 1995 παρέχει ο Δήμος Κομοτηνής στην πολύ δραστήρια και πλατιά αναγνωρισμένη Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης και στον επίσης τεράστιας τοπικής προσφοράς Μορφωτικό Σύλλογο Προσωπικού ΔΕΗ Κομοτηνής. Παρά την πληροφορία που έχω ότι πράγματι δεσμευτήκατε για την εναλλακτική τους στέγαση σε άλλο χώρο που προετοιμάζει επί τούτου ο Δήμος Κομοτηνής, με την παρούσα επιθυμώ να εκφράσω ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής την επιφύλαξή μου.

Για το κοινό της πόλης μας, ο συγκεκριμένος χώρος, από τον οποίο αιφνιδιαστικά απομακρύνετε τους παραπάνω Συλλόγους, έχει δικαιολογημένα ταυτιστεί μαζί τους καθώς και με την πλουσιότατη πολιτιστική και κοινωνική παραγωγή τους. Αποτελεί, με τις προδιαγραφές που τον συνοδεύουν, ένα είδος «σημείου αναφοράς» για όλους μας και σε κάθε περίπτωση η αναστάτωση που προκαλείται από την προτεινόμενη μεταφορά σε άλλο χώρο ίσως είναι δυσανάλογη σε σχέση με το προσδοκώμενο όφελος κατά τους σχεδιασμούς σας.

Σας καλώ να ακούσετε τις επιφυλάξεις που εκφράζονται από πολλές πλευρές και να προσθέσετε και τη δική μου σε αυτές. Εκτιμώ πως με πνεύμα συναίνεσης και αλληλοκατανόησης θα διευκρινιστεί πλήρως το ζήτημα. Άλλωστε δεν προκύπτει κάτι που να θεωρείται ότι επισπεύδει την υλοποίηση της απόφασης αυτής και ως εκ τούτου σας παρακαλώ για την αναβολή και την ενδελεχή επανεξέτασή της ενεργοποιώντας μάλιστα τη διαδικασία ενός αξιοπρεπούς διαλόγου για το θέμα.

Παρακαλώ τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να αναγνώσει στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο την επιστολή μου αυτή, διότι για λόγους αντικειμενικούς δεν μπορώ να παραστώ και να εκφράσω τις επιφυλάξεις μου κατά τη συνεδρίασή του.

Γιώργος Πεταλωτής

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: