Πέμπτη, Ιουλίου 17, 2008

Ερώτηση για την τηλεοπτική κάλυψη ορεινών περιοχών

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Θέμα: «Ανεπαρκής τηλεοπτική κάλυψη των ορεινών οικισμών των Νομών Ροδόπης και Έβρου»

Στην ευρύτερη ορεινή ζώνη των Νομών Ροδόπης και Έβρου διαπιστώνεται δυστυχώς εδώ και χρόνια, αδυναμία των κατοίκων της να παρακολουθήσουν την κρατική τηλεόραση. Είναι αδιανόητο στην εποχή μας, να μην είναι δυνατή η λήψη ποιοτικού σήματος ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών στην ελληνική επικράτεια ενώ λαμβάνεται σήμα από γειτονικές χώρες (Βουλγαρία, Τουρκία).

Η αδυναμία αυτή έχει σαφώς πολιτιστικές, εκπαιδευτικές (με την ευρεία έννοια) συνέπειες αλλά και συνέπειες στην ποιοτική διαβίωση για τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής αυτής, για αυτό άλλωστε και υπάρχουν και σχετικές διαμαρτυρίες εκ μέρους τους. Σε κάθε περίπτωση δε, αποτελούν ισχυρές ενδείξεις εγκατάλειψης από την Πολιτεία, αποξένωσης από τον σύγχρονο τρόπο ζωής και κακής λειτουργίας του κράτους.

Από τους κατοίκους μάλιστα των περιοχών αυτών η έλλειψη αυτή εκλαμβάνεται ως συμπεριφορά υποβάθμισης τους ως Ελλήνων πολιτών που έχουν στοιχειώδες δικαίωμα να βλέπουν ελληνική τηλεόραση.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

1. Εάν γνωρίζουν τα προβλήματα λήψης σήματος ελληνικών κρατικών καναλιών (αλλά και ιδιωτικών) στην ορεινή ζώνη των Νομών Ροδόπης και Έβρου και πού οφείλονται

2. Εάν αντιλαμβάνονται τις πολύπτυχες συνέπειες των προβλημάτων αυτών

3. Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν για την πλήρη αποκατάσταση των προβλημάτων αυτών, υπενθυμίζοντας την ευθύνη και το προνόμιο της Πολιτείας για αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών

4. Πότε προβλέπει η Κυβέρνηση ότι θα αποκατασταθούν τα εν λόγω προβλήματα

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΟΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: