Πέμπτη, Ιουλίου 31, 2008

Δήλωση για το Νοσοκομείο Κομοτηνής

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή τη σύσκεψη για την κατασκευή νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής που έλαβε χώρα στην Αθήνα με επιλεκτικές προσκλήσεις για συμμετοχή και η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την επανάληψη των κυβερνητικών εξαγγελιών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δύο χρόνια μετά τις προεκλογικές εξαγγελίες του αρμόδιου Υπουργού Υγείας για την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου Νοσοκομείου στην Κομοτηνή, η Κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό.

Δυστυχώς για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα στήθηκε ένα αντιδεοντολογικό επικοινωνιακό σόου στην Αθήνα, επιλεκτικά, με τον βολικό μανδύα της σύσκεψης φορέων στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνονταν οι Βουλευτές της Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ – ευεξήγητο πλην όμως απαράδεκτο. Ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας «σύρθηκε» απρόθυμα σε ρουτινιάρικη επανάληψη των κατά καιρούς φλύαρων δημόσιων ανακοινώσεων περί πρόθεσης κατασκευής νέας μονάδας δίπλα στο υπάρχον Νοσοκομείο Κομοτηνής. Εν έτει 2008, αυτή η εξαγγελία προθέσεων βαφτίστηκε «δρομολόγηση» και μάλιστα «λίγο καιρό» μετά την προ διετίας «δημόσια δήλωση» του κ. Αβραμόπουλου, το 2006.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. εξακολουθεί να εμπαίζει τους πολίτες της Ροδόπης. Περιφρονώντας κάθε έννοια πολιτικής δεοντολογίας δεν απαντά απολύτως τίποτα στα συγκεκριμένα ερωτήματα που της έθεσα ως Βουλευτής Ροδόπης, με ερωτήσεις μου στη Βουλή, ανάμεσα στα οποία ήταν και τα:

1. Τι προτίθεται να πράξει άμεσα, σε ενεστώτα χρόνο, η κυβέρνηση, για το θέμα των κτιριακών αδυναμιών του Νομαρχιακού Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής;

2. Μπορεί να δεσμευτεί ή να εκτιμήσει πότε θα κατασκευαστεί και θα παραληφθεί το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής;

Για την απαράδεκτη αυτή στάση τότε, κατήγγειλα την Κυβέρνηση στο λαό της Ροδόπης μέσω του τοπικού Τύπου. Ευτυχώς τώρα η έντονη κοινοβουλευτική μας πίεση και η συνεχής επίσκεψη κλιμακίων του ΠΑΣΟΚ στο χώρο του Νοσοκομείου θορύβησε επιτέλους την Κυβέρνηση η οποία όμως για να αντιμετωπίσει την τεκμηριωμένη κριτική απέφυγε την ουσία και κατέφυγε για μία ακόμη φορά σε επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Επειδή ο λαός της Ροδόπης έχει κακή πείρα από πολιτικάντικη παραπλάνηση και επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς συγκάλυψης των καυτών προβλημάτων του, ερωτούμε την Κυβέρνηση να μας απαντήσει και να μας εξηγήσει δημόσια:

1. Ποιο είναι το λεπτομερές χρονοδιάγραμμα κατασκευής και παράδοσης (και όχι μόνο μελέτης) του νέου Νοσοκομείου στο οποίο δεσμεύεται;

2. Σε ποιο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ έχει ενταχθεί η κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής ή θα ενταχθεί;

3. Έχουν μήπως δεσμευθεί οι απαραίτητοι πόροι στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων; Αν ναι σε ποια Συλλογική Απόφαση Επενδύσεων έχει εγγραφεί; Αν όχι, πότε θα εγγραφεί;

4. Μπορεί η Κυβέρνηση να δεσμευθεί ότι στην κατασκευή του έργου του νέου Νοσοκομείου που όλοι επιθυμούμε και επιδιώκουμε θα αποκλεισθεί η μέθοδος της Σύμπραξης Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), πράγμα που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, γιατί εμείς θέλουμε Δημόσιο και όχι Ιδιωτικό Νοσοκομείο;

Υπενθυμίζουμε στην Κυβέρνηση ότι το Νοσοκομείο Κομοτηνής αποτελεί απαίτηση όλων των κατοίκων του Νομού μας. Γι’ αυτό θα έπρεπε να περιφρονεί λιγότερο τους θεσμούς και τους φορείς. Αλλά, έστω και τώρα, έξω από τη σύσκεψη ας μας απαντήσει στα παραπάνω.

Είναι αυτονόητο βέβαια ότι επικροτώ και υποστηρίζω κάθε προσπάθεια αναβάθμισης του τόπου μου, της Ροδόπης, η οποία έχει ουσιαστικό και ειλικρινές περιεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: