Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 01, 2008

Δήλωση για τη συμμετοχή του Αλ. Ταξιλδάρη στους Παραολυμπιακούς

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, ενόψει της συμμετοχής του Ολυμπιονίκη της πόλης μας Αλέξανδρου Ταξιλδάρη στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, απέστειλε στον συμπολίτη μας και διακεκριμένο μέλος της Εθνικής μας Ομάδας επιστολή και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σε λίγες μέρες ο συμπολίτης μας Αλέξανδρος Ταξιλδάρης θα υπερασπιστεί την αθλητική του φήμη και θέση και θα δρέψει τους καρπούς των επίμονων και συνεχών προσπαθειών του.

Έχει κάνει όλους τους Κομοτηναίους και όλους τους Έλληνες περήφανους με τις επιδόσεις του πρωτίστως στη ζωή και βεβαίως στον αθλητισμό. Η κληρονομιά του αργυρού μεταλλίου στην κολύμβηση από τους αγώνες της Αθήνας το 2004, ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει ασφαλή βάση για μια επανάληψη του θριάμβου του και στο Πεκίνο.

Γνωρίζουμε όλοι μας τη δύναμη της θέλησής του. Παροτρύνουμε ολόθερμα την επίμοχθη προσπάθειά του, ωσεί παρόντες στην μακρινή κερκίδα, και ελπίζουμε να νιώθει πόσο αδημονούμε να τον καμαρώσουμε ξανά στο βάθρο των νικητών. Σε αυτό όπου βέβαια για πάντα θα ανήκει ασχέτως συγκυριακών αθλητικών αποτελεσμάτων.

Ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, όπως και ο Σύλλογος «ΠΕΡΠΑΤΩ», σε μια εποχή κοινωνικής αναλγησίας μας υπενθυμίζει πόσο γόνιμος και επωφελής μπορεί να είναι ο συνδυασμός των χαρισμάτων της προσωπικότητας των ατόμων με την οφειλόμενη αμέριστη και άνευ όρων συμπαράσταση της κοινωνίας και της Πολιτείας στα άτομα με αναπηρία. Σε κάθε περίπτωση, μέτρο του πολιτισμού και της γενικής αποτελεσματικότητας της κοινωνίας μας αποτελεί η μέριμνά μας για καθημερινή μείωση της απόστασης ανάμεσα την πραγματικότητα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν και στο επιθυμητό επίπεδο υποστήριξης της ανάπτυξής τους και της ποιότητας ζωής που δικαιούνται.

Η προσπάθεια του Αλέξανδρου μας αφορά όλους.

Καλή του επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: