Τρίτη, Σεπτεμβρίου 02, 2008

Δήλωση για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ

Με την ευκαιρία της 34ης επετείου ίδρυσης του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σαν σήμερα, 3 Σεπτέμβρη, πριν από 34 χρόνια, ιδρύθηκε ένα ανεπανάληπτο πολιτικό φαινόμενο, το ΠΑΣΟΚ. Η χαρισματική προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου διαδραμάτισε ρόλο καταλύτη για να συμπράξουν δυναμικά και να συσπειρωθούν γύρω από τα αιτήματα των καιρών, άνθρωποι αγνοί, παράτολμοι και ιδεολόγοι, οι οποίοι δεν άντεχαν άλλο τα κατεστημένα που έκτισε η δεξιά και οι συντηρητικές δομές μιας ανώριμης περιφερειακής δυτικής χώρας. Με πίστη, με θάρρος και αγωνιστικότητα, αναζήτησαν και όρισαν τη μοίρα της χώρας προς έναν καλύτερο και δικαιότερο δρόμο ευημερίας και αξιοπρέπειας, έναν δρόμο ο οποίος ανέτειλε μαζί με τον μόνιμα αισιόδοξο ήλιο του ΠΑΣΟΚ, ήλιο αυγής και δημοκρατικής συνεργασίας και δημιουργικότητας.

Το μήνυμα που εκπέμπει το ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι ξεκάθαρο. Ο πελατειακός λαϊκίστικος νεοφιλελευθερισμός της Ν.Δ. αποτελεί βαρίδι για τη χώρα. Παρά τα λάθη και τις παραλείψεις, με δεδομένες τις απογοητεύσεις μιας μακράς κυβερνητικής θητείας, το ΠΑΣΟΚ παραμένει η κύρια δύναμη ήρεμης ισορροπίας. Μια ώριμη 34χρονη κεντροαριστερή πολιτική δύναμη που εκφράζει τη χρυσή τομή ανάμεσα στο άτομο και το σύνολο, ανάμεσα στο δημόσιο και το ιδιωτικό, χωρίς δογματισμούς, χωρίς προκαταλήψεις, με σεβασμό σε αρχές και το δημοκρατικό πολιτικό κώδικα που μετά από πολλές θυσίες υιοθέτησε ο λαός μας.

Στις κρίσιμες για τη χώρα στιγμές της οπισθοδρόμησης, της αλαζονείας και της επιδείνωσης της ποιότητας της ζωής ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων, τα σημερινά μας γενέθλια, μας βρίσκουν περισσότερο από ποτέ αποφασισμένους να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες του λαού. Πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Πολύ εγγύτερα στις ανάγκες του λαού από οποιονδήποτε άλλο πολιτικό σχηματισμό.

Ως Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αισθάνομαι τιμή για το Κίνημά μας που άλλαξε τη χώρα αλλά και για το ακροατήριο των πολιτών και συναγωνιστών που μας συντροφεύει, μας βοηθά και μας αξιολογεί.

Σήμερα, δεν είναι απλά μια γιορτή ενός παραδοσιακού κόμματος. Είναι πολύ περισσότερο μια αφορμή παρακίνησης όλων μας να εργασθούμε για μια Δίκαιη Κοινωνία, για μια ευημερούσα Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: