Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 18, 2008

Ερώτηση για παράβαση του Κανονισμού της ΚΕΔ

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής μαζί με άλλους 33 Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών, με θέμα την αποφυγή της προβλεπόμενης επικαιροποιημένης εκτίμησης του Υπηρεσιακού Κανονισμού Συμβάσεων της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), για την σκανδαλώδη υπόθεση του Βατοπαιδίου.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Για τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης

ΘΕΜΑ: «Παράβαση του Υπηρεσιακού Κανονισμού Συμβάσεων της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), που κυρώθηκε με την υπ΄ αριθμ. 1075479/1007/Α0006/18-8-03 απόφαση του τότε Υφυπουργού Οικονομικών, αποτελεί η μετά από Κυβερνητικές μεθοδεύσεις επιλογή της ΚΕΔ υπό τον Πρωθυπουργικό ευνοούμενο κ. Γκράτσιο, να αποφύγει την προβλεπόμενη επικαιροποιημένη εκτίμηση των Υπηρεσιών της ΚΕΔ, η οποία δεν έγινε ΠΟΤΕ, στη σκανδαλώδη υπόθεση ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ!

Σύμφωνα με το αρ. 16 παρ. 2 του Κανονισμού Συμβάσεων της ΚΕΔ στο Κεφάλαιο ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ορίζεται:

«Τα προς ανταλλαγή ακίνητα θα πρέπει να είναι ΙΣΗΣ χρηματικής αξίας ή διαφοράς αξίας μέχρι 20% με βάση ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ και του Σ.Ο.Ε., οσάκις απαιτείται».

Είναι προφανές ότι το βασικό εκτιμητικό όργανο σύμφωνα τον ισχύοντα Κανονισμό είναι η Υπηρεσία της ΚΕΔ, ενώ το ΣΟΕ προβαίνει συμπληρωματικά σε εκτίμηση.

ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ, ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΕ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΕΔ.

Πέρα, λοιπόν, από το όργιο καταστρατήγησης του παρόντος κανονισμού στο ουσιαστικό θέμα των αξιών των ανταλλασσόμενων ακινήτων, που μόνο ίσες δεν ήταν, με αποτέλεσμα την πρωτοφανή ζημία του Ελληνικού Δημοσίου, γίνεται αντιληπτό ότι παρακάμφθηκε από τους αρμοδίους και ουσιαστικό μέρος της νόμιμης διαδικασίας εκτίμησης των προς ανταλλαγή ακινήτων.

ΕΠΕΙΔΗ προκύπτει παράβαση ρητής διάταξης του ισχύοντος Κανονισμού Συμβάσεων της ΚΕΔ, η Διοίκηση της οποίας έχει ανατεθεί σε πρόσωπο του στενού προσωπικού περιβάλλοντος του Πρωθυπουργού και η εποπτεία της στο Υπουργείο Οικονομικών.

ΕΠΕΙΔΗ τα συμβόλαια της ΚΕΔ συνέταξε σύζυγος πρώην Υπουργού της παρούσας Κυβέρνησης που όφειλε να γνωρίζει ως συμβολαιογράφος τον κανονισμό Συμβάσεων της ΚΕΔ

ΕΠΕΙΔΗ για μία ακόμα φορά τα γεγονότα καταδεικνύουν κεντρικό συντονισμό και σχεδιασμό ενός ακόμα «πλιάτσικου» του Δημοσίου πλούτου με ηθικά, πολιτικά και νομικά προβληματικές αδιαφανείς μεθοδεύσεις του «σκληρού πυρήνα» της Κυβέρνησης Καραμανλή.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ, λόγω της προφανούς παράβασης του Κανονισμού Συμβάσεων της ΚΕΔ, δεν υπάρχει ούτε καν το πρόσχημα του «νομιμοφανούς» με το οποίο, δια στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο οποίος ταύτισε (?!) το «ηθικό» με το «νόμιμο», επιδιώκεται «κάλυψη» των αδιαφανών μεθοδεύσεων και αλαζονικών πρακτικών των στελεχών της Κυβέρνησής σας προς όφελος των ιδίων αλλά και των υπηρετούμενων από την Κυβέρνησή σας ολίγων ισχυρών συμφερόντων.

Καλείσθε:

Να προβείτε ΑΜΕΣΑ στις απαιτούμενες ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων σας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι υπεύθυνοι της παράβασης του Κανονισμού της ΚΕΔ και της παράκαμψης της νόμιμης διαδικασίας εκτίμησης ακινήτων, προκειμένου να διευκολυνθεί το Κυβερνητικό σκάνδαλο των αδιαφανών, χαριστικών για την Μονή και ζημιογόνων για το Δημόσιο ανταλλαγών υπέρ του Βατοπεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: