Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 18, 2008

Σύσκεψη για FANCO

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, μετά τις αιφνιδιαστικές δυσμενείς εξελίξεις όσον αφορά τη διακοπή της προοπτικής κρατικής εγγύησης για τις επιχειρήσεις Λαναρά, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στο κλείσιμό τους, συμμετείχε στην ειδική σύσκεψη των τοπικών φορέων στη Νομαρχία Ροδόπης σήμερα Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου.

Ενώπιον όλων των εργαζομένων, ο Γιώργος Πεταλωτής κατήγγειλε την κυβέρνηση για την υπαναχώρησή της με το σαθρό πρόσχημα της μη συμφωνίας των κοινοτικών οργάνων στο εγχείρημα διάσωσης των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας. Η κυβέρνηση υποσχόταν κατηγορηματικά την συνδρομή της Πολιτείας. Είχε όλο τον απαραίτητο υπηρεσιακό μηχανισμό για να μπορεί να αντιμετωπίσει έντιμα και με ευθύτητα την αγωνία των συμπολιτών μας και όμως τους κορόιδεψε διακυβεύοντας την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας.

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την αγανάκτησή του για τις εξελίξεις δεδομένου ότι το Ελληνικό Δημόσιο αναιρεί την υπόσχεση που είχε δώσει στις 24 Ιουλίου του 2008 ότι, θα εγγυηθεί δάνεια ύψους 35 εκατ. ευρώ για την επιβίωση της εταιρείας, μετά την αποχώρηση του μεγαλομετόχου Λαναρά, του οποίου επίσης οι ευθύνες είναι τεράστιες και συγκαλύπτονται. Κατά τη δημόσια τοποθέτηση του Γιώργου Πεταλωτή στην σημερινή σύσκεψη, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η προχειρότητα, ο ερασιτεχνισμός και η παντελής έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού και προγραμματισμού από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο Γιώργος Πεταλωτής δεσμεύτηκε για μια ακόμη φορά ότι ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ θα συμπαρασταθούν με όλες τους τις δυνάμεις στον αγώνα των εκατοντάδων εργαζομένων των εταιρειών του κ. Λαναρά, ο οποίος συνεχίζεται δυναμικά. Καλεί επίσης όλους τους συμπολίτες μας να αναλογιστούν πόσο σημαντική είναι και η συμπαράσταση όλης της τοπικής κοινωνίας γύρω από τον αγώνα αυτό, σε μια Θράκη που ήδη αντιμετωπίζει πολλά και σημαντικά προβλήματα ανάπτυξης. Ο Βουλευτής δε του ΠΑΣΟΚ συνυπογράφει κάθε συγκροτημένη παρέμβαση των τοπικών φορέων υπέρ του αγώνα των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: