Σάββατο, Σεπτεμβρίου 20, 2008

Κατάθεση στην εισαγγελία για τη Μ. Βατοπεδίου

«Πολιτικές οι ευθύνες»

Αναδημοσίευση από την Ελευθεροτυπία

Για πολιτικές ευθύνες και σαφείς ενδείξεις γι' αυτές μίλησε χθες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, κατά την έξοδό του από το γραφείο της εισαγγελέα Εφετών Ελένης Σωτηροπούλου, όπου και κατέθεσε ως μάρτυρας για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

«Θα είναι άδικο να την πληρώσουν μόνο μερικοί υπάλληλοι. Υπάρχει πολιτική ευθύνη και δεν συμφωνώ ότι οι πολιτικοί παραπλανήθηκαν», υποστήριξε και επικαλέστηκε επιστολή την οποία είχε στείλει τον Ιούλιο του 2004 ο ίδιος, σε συνεργασία με τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης, προς τον τότε υφυπουργό Οικονομικών Πέτρο Δούκα. Σε αυτήν αναφέρονταν περιστατικά που έλαβαν χώρα για τον αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων εφιστώντας την προσοχή του κ. Δούκα.

Ο Γ. Πεταλωτής αναφέρθηκε και στα όσα διαδραματίστηκαν και επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ. Οπως δήλωσε, ο τότε υφυπουργός Οικονομικών κ. Φωτιάδης, ανέπεμψε στο γνωμοδοτικό συμβούλιο την υπόθεση περιμένοντας ότι θα ακυρώνονταν οι γνωμοδοτήσεις. Οταν όμως ανέλαβε ο κ. Δούκας δεν υπήρχε πια λόγος αναπομπής. «Οι ευθύνες είναι σαφείς. Το 2004 οι εκτάσεις ανήκαν στο Δημόσιο και σήμερα ανήκουν στη Μονή Βατοπεδίου», δήλωσε ο βουλευτής.

ΑΝΤ.Ξ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 20/09/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: