Τετάρτη, Οκτωβρίου 01, 2008

Ερωτήσεις για το Διαπολιτισμικό Σχολείο Σαπών

Ερώτηση για καθυστέρηση στα μουσικά τμήματα

Ερώτηση για προβλήματα χώρου

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Μεγάλη καθυστέρηση έναρξης λειτουργίας στα μουσικά τμήματα του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών Ν. Ροδόπης»

Στο Δήμο Σαπών του Νομού Ροδόπης, μία από τις πλέον πολυπολιτισμικές περιοχές της χώρας, πολλοί γονείς έχουν μεγάλες προσδοκίες από τα μουσικά τμήματα που προβλέπονται στο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο το οποίο λειτουργεί στην ομώνυμη πόλη.

Δυστυχώς όμως, αγανακτισμένοι καταγγέλλουν ότι κάθε χρόνο παρατηρείται μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας τους, η οποία εξουδετερώνει σημαντικό μέρος της ωφελιμότητάς τους και εκθέτει την Πολιτεία η οποία εμφανίζεται να αντιμετωπίζει με προχειρότητα και αδιαφορία τις υποχρεώσεις της.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

1. Γιατί εμφανίζεται η καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας των μουσικών τμημάτων του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών;

2. Πότε θα εκκινήσει φέτος η ομαλή λειτουργία τους;

3. Ποια μέτρα θα λάβει για την ριζική αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων;

4. Σκοπεύει να προβεί σε ενέργειες επιπλέον υποστήριξης των μουσικών αυτών τμημάτων;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

Επιστροφή στην αρχή

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Προβλήματα χώρου στο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών Ν. Ροδόπης»

Στις Σάπες του Νομού Ροδόπης, σε μία από τις πλέον πολυπολιτισμικές περιοχές της χώρας, λειτουργεί Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο. Αυτό αντιμετωπίζει ποικίλα προβλήματα που διαψεύδουν τις προσδοκίες κάθε καλόπιστου πολίτη από τέτοιες, ειδικής φύσης, εκπαιδευτικές μονάδες. Η κοινή λογική πρεσβεύει ότι θα έπρεπε να αποτελούν ξεχωριστά από κάθε άποψη, αναβαθμισμένα σχολεία με τα προβλήματά τους να είναι κατά προτεραιότητα λυμένα.

Δυστυχώς όμως, όπως και σε άλλες περιπτώσεις στο Νομό Ροδόπης (όπως οι προκάτ αίθουσες που πρόσφατα εγκαταστάθηκαν στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής), καταγγέλλεται από την τοπική κοινωνία των Σαπών ότι η Πολιτεία αντιμετωπίζει με προχειρότητα τις υποχρεώσεις της απέναντι στους μικρούς μαθητές.

Συγκεκριμένα, αφενός υπάρχουν 7 προκάτ αίθουσες στο χώρο του Διαπολιτισμικού Σχολείου Σαπών περιορίζοντας πολύ τον τόσο απαραίτητο αύλειο χώρο του. Αφετέρου, δόθηκαν 4 από τις 7 αίθουσες για την προσωρινή λειτουργία της ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών με αποτέλεσμα, επειδή οι υπόλοιπες τρεις θα χρησιμοποιηθούν από τα μουσικά τμήματα, αναγκαστικά η λειτουργία του έως τώρα αυτόνομου ολοήμερου σχολείου θα ενσωματωθεί στο κυρίως κτιριακό συγκρότημα του Σχολείου επιβαρύνοντάς το με επιπλέον φόρτο, αναστατώνοντας όπως φαίνεται και τις υπόλοιπες τάξεις.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

5. Πότε θα είναι έτοιμο το κτίριο της ΑΣΠΑΙΤΕ;

6. Τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση με τις σημερινές προκάτ προσωρινές εγκαταστάσεις της οι οποίες περιορίζουν τον αύλειο χώρο του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών;

7. Υπάρχει κυβερνητικός σχεδιασμός για την κτιριακή αναβάθμιση – επέκταση του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών ώστε να συμμορφωθεί με τις σύγχρονες προδιαγραφές που αξίζουν στους μικρούς μαθητές;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

Επιστροφή στην αρχή

Δεν υπάρχουν σχόλια: