Πέμπτη, Οκτωβρίου 23, 2008

Δήλωση για τα εργοστάσια της Εν. Κλωστοϋφαντουργίας της ΒΙΠΕ

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής σχετικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα των εργοστασίων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας της ΒΙΠΕ Κομοτηνής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Καταγγέλλω την επίθεση των μονάδων καταστολής στους συμπολίτες μου εργαζόμενους των εργοστασίων Λαναρά, σήμερα, στην πλατεία Συντάγματος.

Οι ταλαιπωρημένοι εργαζόμενοι του ομίλου Λαναρά, σε ένα εχθρικό περιβάλλον ανασφάλειας και γενικευμένης αποβιομηχάνισης στη Ροδόπη, απαίτησαν με σθένος, ωριμότητα και ελπίδα λύσεις. Ζήτησαν απαντήσεις. Εδώ και πολλούς μήνες. Έλαβαν διαβεβαιώσεις και καθησυχαστικές αποκρίσεις.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι πικρό και μας γεμίζει όλους αγανάκτηση. Εμπαιγμός, αδιαφορία και κοροϊδία..

Η Κυβέρνηση ετοίμασε και προώθησε την απαραίτητη τροπολογία στη Βουλή. Δυστυχώς προσχηματικά αφού αμέσως υπαναχώρησε και την απέσυρε εν κρυπτώ και ανεξήγητα, αφού κανένας, στη διήμερη συζήτηση στη Βουλή, δεν απάντησε στο επίμονο αίτημα να λάβουμε απαντήσεις για την σχετική φημολογία. Δεν πείθει φυσικά ο ισχυρισμός ότι ήταν απαραίτητη αυτή η εξέλιξη, διότι δήθεν πρέπει να συμμορφωθούμε με απαιτήσεις περαιτέρω «διαβούλευσης» με την αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή.

Η Κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που ανακοινώνει κρατική παρέμβαση με 28 δισεκ. € υπέρ των τραπεζών χωρίς κανένα αντισταθμιστικό όφελος για την κοινωνία και χωρίς καμία εγγύηση για την επιστροφή τους, με τη στάση της απέναντι στους συμπολίτες μας αποδεικνύει την ασυνέπειά της, την αδιαφορία της και το στρατόπεδο που προτιμά πολιτικά και κοινωνικά. Δεν εκμεταλλεύθηκε την πρωτοφανή συναίνεση όλων στη Ροδόπη αλλά και στη Βουλή, την οποία όλοι ανυστερόβουλα προσφέραμε, για να δοθεί άλλη μία ουσιαστική ευκαιρία εξυγίανσης σε εργοστάσια τα οποία έχουν κρίσιμο ρόλο στην ακριτική Θράκη.

Καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα, να αναλογισθεί τις ευθύνες της. Να πράξει αυτά που απαιτούνται για τη σωτηρία της εργασίας των εκατοντάδων οικογενειών που απειλούνται στη Ροδόπη. Πρέπει άμεσα να κινητοποιήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να ανακουφίσει τους συμπολίτες μας και να τους προσφέρει μια διέξοδο. Είναι υποχρέωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: